Brug knolden - 4 gode med rodselleri
Rodselleri er fyldt med muligheder, og så er den både billig og smager suverænt godt. Her får du en klassiker og nogle helt nye måder at gribe den gode knold an på.
Rodselleri er fyldt med muligheder, og så er den både billig og smager suverænt godt. Her får du en klassiker og nogle helt nye måder at gribe den gode knold an på:
Ovnbagte selleriskiver med æble, gedeost, parmaskinke og hasselnødder
Boller i selleri med æble og perlebyg
Små rodfrugtbrød med chorizo
Selleri-kartoffel-suppe med porre og bacon
Sådan skræller du en rodselleri
Skær sellerien over med stor grønsagskniv. Læg en halv selleri på skærebrættet, og skær skrællen af. Gentag med den anden halvdel. Skyl nu bræt, kniv og selleri helt fri for jord. Nu kan du udskære selleriknolden i stænger, tern, skiver eller rive den. Hvis du skal bruge sellerien hel, skærer du i stedet en skive af sellerien, hvor toppen har siddet. Vend sellerien om, og stil den på brættet på den afskårne side, nu kan du skære resten af skrællen af.
► SE OGSÅ: 5 gode retter med gulerødder
► SE OGSÅ: Skønne snacks og småretter med grønne asparges
► SE OGSÅ: Syv opskrifter på simremad
http://www.hendesverden.dk/mad/Kogeboger/Brug-knolden---4-gode-med-rodselleri/