Chili con carne fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Chili con carne

En ordentlig chili con carne kræver en del ingredienser. Til gengæld passer retten sig selv, mens den står og simrer.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
01. feb. 2016 | Mad | Hjemmet

Vintertid er lig med vintermad, og da chili con carne er en af min mands livretter, er der jævnligt en boblende chili i gryden på denne tid af året.

Prøv også min opskrift på snoet pestobrød - TRYK HER!


Nu er det ingen hemmelighed, at chokolade hører til én af mine skønne laster, så ingen chili con carne uden et skud mørk chokolade.
Jeg har eksperimenteret en del med denne vinterret, og de gange jeg har forsøgt at snige en rød peberfrugt eller andre grøntsager i, består den ikke smagstesten hos min halv-konservative mand. Så her er min mande-version af en chili con carne, som også min 4-årige søn er stor fan af. Hvis du savner grøntsager, kan du selvfølgelig servere noget gnavegrønt til.

4-5 personer
Arbejdstid:
20 min.
Stege-/kogetid: 1½ time (gerne mere)

2 spsk olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
1 ts.k tørret koriander
2 fed hvidløg
½-1 rød chili
(efter smag)
2 løg
400 g hakket oksekød
1 ds flåede tomater
(øko)
50 g soltørret tomat
1 dl okseboullion
½ dl kaffe
(stærk)
½ dl rødvin
(eller øl)
½ citron (øko)
2 laurbærblade
evt. 1 tsk. brun farin
(eller muscovadosukker)
1 dåse kidneybønner
30 g mørk chokolade
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: ris, nachos og cremefraiche og evt. gnavegrønt

1. Varm olie i en gryde. Rist spidskommen, kanel og koriander heri. Tilsæt finthakket hvidløg og chili, og rør rundt i et par min. Tilsæt finthakkede løg, og steg dem klare. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt flåede, hakkede dåsetomater, hakkede soltørrede tomater, bouillon, kaffe, rødvin, en strimmel citronskræl og laurbærblade. Lad retten simre uden låg i mindst 1 time og gerne mere, så væsken fordamper, og retten bliver tyk.

2. Smag retten til – evt. med lidt brun farin.

3. Tilsæt skyllede og afdryppede kidneybønner, og varm retten godt igennem.

4. Tag gryden af varmen, og rør hakket chokolade i, til det smelter. Smag til med salt og peber og evt. mere chili, hvis du kan lide det stærkt.

5. Servér chili con carne med kogte ris, nachos, en klat cremefraiche og evt. gnavegrønt.