Glutenfri opskrifter på kage
SPONSORERET indhold

Glutenfri julelækkerier: Gode tip & 3 skønne opskrifter

Juletid er lige med hygge og lækkert hjemmebag, men for folk med cøliaki eller glutenintolerance, kan det være svært at finde på alternativer til det traditionelle julebag.

Af:: Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie Foto: FRA BOGEN "JULEBAGEGLÆDE"
02. dec. 2019 | Mad | ALT.dk

Og dog... For pigerne bag Det Glutenfri Bageatelier, Kathrine & Mette Marie, guider dig her til glutenfri julehygge i en ruf – og giver dig 3 af deres skønne juleopskrifter fra bogen Glutenfri Julebageglæde + gode tip til glutenfri alternativer til det traditionelle juleknas.

De bedste råd til glutenfri julehygge
Hvis du får uventede gæster, eller lækkersulten melder sig en dag, hvor du ikke lige har lækre småkager i kagedåsen, så er vores bedste tip at lave et julebræt.

Gode glutenfri julelækkerier – et glutenfrit julebræt
Find et stort smukt bræt og nogle små fine glas eller skåle frem. Fyld skåle og glas med:
Forskellige nødder
Rosiner
Mørk øko-chokolade
Dadler
Usvovlede abrikoser
Figner
Appelsiner skåret i både.
Stil fadet på julebordet og bryg en stor kande julete til.

En anden super god glutenfri julesnack er figner dyppet i chokolade og kokos. Dem laver du sådan her:

  1. Læg tørrede figner i bunden af en gryde og hæld vand på til det lige dækker.
  2. Kog op og lad simre et par minutter, hæld vandet fra, og læg fignerne ud på et rent viskestykke.
  3. Dup fignerne tørre og klipstænglen af.
  4. Dyp dem derefter i smeltet mørk øko-chokolade og tril dem i kokos.
  5. Kom dem i køleskabet til chokoladen er stivnet, og opbevar dem på køl, hvis du ikke spiser dem alle med det samme. De er VILDT gode!


Opskrifterne er fra bogen Glutenfri Julebageglæde af Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine & Mette Marie.

Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie giver i bogen Julebageglæde et bud på det klassiske julebag i glutenfri variationer.

I bogen finder du 18 udførlige og herlige opskrifter, som let lader sig udforme i eget køkken. Endvidere giver de to bagedamer et indblik i små detaljer vedrørende ingredienser og gode musthaves i forhold til glutenfri kagebagning.

Bogen er poetisk komponeret med en personlig blanding af små historier om julebageglæde, børn og barndomsminder.

Læs mere om Bageatelieret her eller følg Kathrine & Mette Marie på Instagram

Anbefalet til dig