Kom thai på menuen
SPONSORERET indhold

Thairetter, der får mundvandet til at løbe i vand

Lige siden Nadia Mathiasen var lille, har hun elsket at være med i køkkenet – og spise den mad, som hendes thailandske mor lavede. Nu er der kommet en kogebog ud med alle hendes livretter fra thaikøkkenet. Opskrifterne er til fire personer.

Af:: Nadia Mathiasen Foto: Sarah Coghill
19. jun. 2015 | Mad | ALT for damerne

Spicy Calamari

Calamari optræder ofte på menuen på asiatiske restauranter. Jeg bruger enten optøede frosne blæksprutter eller ferske fra fiskehandleren og helst den mellemstore slags, som jeg ridser og skærer i rektangler. Hvis du bruger mindre blæksprutter, kan du nøjes med at skære dem ud i ringe. Få opskriften her.



Dampede blåmuslinger med citrongræs i kokosmælk

Blåmuslinger i alle afskygninger er en fantastisk spise. Min egen version er inspireret af den klassiske tom kha med galanga. Selvom man normalt ikke kan erstatte galanga med ingefær, synes jeg, at begge ingredienser fint passer ind her. Få opskriften her.



Kylling med peanutsauce og spicy agurkesalat

Satayspyd dyppet i peanutsauce var noget af det bedste, jeg vidste, da jeg var lille. De kan også laves med svinekød og vil uanset hvad vække begejstring hos både børn og voksne. Få opskriften her.



Forårsruller med grøntsager og svampe

Jeg har endnu til gode at besøge et spisested, hvor forårsrullerne kan hamle op med min mors. Vi laver dem normalt med hakket svinekød i stedet for kål, men denne version uden kød vil med garanti vække begejstring hos vegetarer såvel som kødfans. Få opskriften her.


Sød tapioka med kokos og majs

Mens råvarer til det søde og det salte køkken ofte er skarpt opdelt i vestlige køkkener, så er grænsen mere flydende i de asiatiske. Bønner, forårsløg og majs indgår eksempelvis i begge kategorier, og således også sidstnævnte i denne nemme dessert . Brug gerne friske majs, når de er i sæson. Få opskriften her.



PRØV OGSÅ: Spyd med peanutsauce og friske grønsager 

PRØV OGSÅ: Kylling cashew med grønsagsnudler

PRØV OGSÅ: Sund hverdagsmad: Kylling på 8 forskellige måder