Kødboller i tomatsovs
Foto: Runa Pihlman | Nem og børnevenlig aftensmad.
Hjemmet

Kødboller i tomatsovs - børnevenlig aftensmad

Kyllingeboller i tomatsovs

Servér en børnevenlig ret med masser af smag! Jeg spæder farsen op med squash, så den grønne samvittighed er intakt. Når ungerne ikke er med omkring bordet, fyrer jeg en hel chili i tomatsovsen – så får den lidt ekstra kant.

Af Runa Pihlmann 20.aug.2017 Mad

1 TIME 30 MIN.

Aftensmad til 4 personer

Arbejdstid: 45 min.
Stege-/koge-/bagetid: ca. 45 min.

Kyllingeboller:
100 g toastbrød (eller andet hvedebrød)
1 dl mælk
400 g kyllingefars
1⁄2 squash
25 g parmesanost
2 spsk. grøn pesto
salt og peber
2 spsk. olie

Tomatsovs:
1 løg
1 fed hvidløg
evt. 1⁄2-1 rød chili
1⁄2 liter passata (blendede tomater)
1 spsk. olie
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2 spsk. tørret oregano
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
125 g frisk mozzarella
3 spsk. parmesanost

Tilbehør: grøn pesto og friskkogt pasta
Pynt: frisk basilikum

Sådan laver du kyllingeboller i tomatsovs

Kyllingeboller

1. Blend brødet til krummer i en blender, hæld det i en skål, og hæld mælken over. Lad det trække i 5 min.

2. Kom kyllingefars, fintrevet squash, friskrevet parmesanost, grøn pesto, salt og peber i skålen, og rør til en lind fars.

3. Sæt farsen på køl i 1⁄2 time, og lav tomatsovsen imens.

4. Varm en pande med olie op. Form farsen til kødboller (på størrelse med en valnød). Brun kødbollerne på panden, til de får lidt farve på begge sider.

5. Kom kødbollerne i et ovnfast fad.

Tomatsovs

6. Pil og hak løg, hvidløg og evt. chili ( fjern kerner og frøstole).

7. Varm olie op i en gryde, og svits løg, hvidløg og chili heri, uden at det tager farve. Tilsæt passata, tomatpuré, oregano, eddike og sukker i gryden, og lad sovsen koge lidt ind uden låg i ca. 20 min.

8. Hæld tomatsovsen over kødbollerne. Bryd mozzarellaen i mindre stykker, fordél dem oven på sovsen, og drys med friskrevet parmesanost.

9. Bag retten i ovnen ved 200 grader i 15 min. Servér med pesto og pasta, og pynt med frisk basilikum.

Henter...