Lækker festmenu
SPONSORERET indhold

Lækker festmenu

Skal der være fest, så lad der være fest. Med en god, klassisk menu som denne går dine gæster med garanti mætte og tilfredse fra bordet.

30. apr. 2014 | Mad | Hendes Verden

SÅDAN PLANLÆGGER DU FESTEN
Kunsten bag en velplanlagt fest er at begynde indkøbene i god tid inden festen. ikke nok med at du bliver skånet for stress og jag, der er også mange penge at spare, hvis du holder øje med gode tilbud på vin, vand, kaffe, spiritus, snacks, engangsservice m.v.

  

1-2 måneder før festen

Hvis du kan overskue at lave menuen allerede nu, så er det lettere at købe vin ind, som passer til maden. i supermarkederne har de ofte vinfolk, som er glade for at hjælpe, så spørg endelig dem
til råds. Køb en prøveflaske hjem, og smag på den, inden du køber mange flasker.

2 uger før festen

- Lav indkøbssedler og huskelister, det er et stort arbejde at få købt det hele ind og planlagt, så start i god tid. tag evt. et par fridage op til festen, og find nogle gode hjælpere, som kan gå til hånd
- Hvis du vil spare strygning og vask af duge, kan du på nettet købe flotte tekstillignende duge og servietter, men du kan også være heldig at finde dem på tilbud i supermarkederne eller se www.paperdeluxe.dk

5-7 dage før festen
-  Bag og frys briocherne, så de blot skal tøs op og lunes inden servering.
- Lav og frys isen.
- Få evt. ekstra stole og borde bragt til huse.

Dagen før
- Lav lakseterrinen, og opbevar den tildækket i køleskab.
- Lav de 2 frugtcouliser til desserten, og opbevar dem tildækket i køleskab.
- Rens og nip bønnerne. Kom dem i en plasticpose beregnet til levnedsmidler, og opbevar dem i køleskab.
- Dæk og pynt bordene, og find fade, skåle m.v. frem.
- Husk at stille kander til postevand frem på bordet og drikkeglas hertil.