Lav den perfekte julemiddag uden stress
Hendes Verden

Opskrifter: Lav den perfekte julemiddag uden stress - Hendes Verden

Lav den perfekte julemiddag uden stress

Del på

Hemmeligheden bag en skøn, afslappet julemiddag er god planlægning. Vi giver dig den perfekte arbejdsplan til julemiddagen samt opskrifter på juleand, flæskesteg, rødkål, brunede kartofler, sauce og ris a la mande med kirsebærsauce.

Af 13.dec.2015 Mad

Lav den perfekte julemiddag uden stress

Arbejdsplan for julemiddagen
Hemmeligheden bag en skøn, afslappet julemiddag er god planlægning. Sørg for at tænke alle dele af middagen igennem, og lav en arbejdsplan, du kan følge, så middagen bliver overskuelig at gå til, og mest muligt er klargjort på forhånd.

-----------------

2 Dage før
Bruger du en frossen and, skal den optø langsomt over et par dage i køleskab. Læg anden i et dybt fad, da der drypper meget væske fra. Væsken kan indeholde bakterier og må endelig ikke dryppe ned i andet mad.

1-2 Dage før
Lav rødkålen, og køl den af. Kom den i et glas med patentlåg. Stil kålen i køleskab. Varm rødkålen op lige før middagen, og smag den til igen.

På selve dagen:

Formiddag
Kog risengrøden til risalamanden. Skold og hak mandlerne. Husk at gemme en hel mandel.

Start med at koge pillekartoflerne. Afkøl og pil dem. Opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Færdiggør risalamanden. Dæk den til med plastfilm, og stil i køleskab.

Ordn anden, og fyld den med æbler og svesker. Stil den i køleskab i et fad. Skift karklude, viskestykker, og tør køkkenbordet ekstra godt af.

 

Eftermiddag/aften
Anden skal i ovnen 3½ time før spisetid, så vil I spise kl. 18.30, er det allerede kl. 15, fuglen skal i ovnen. når anden er færdigstegt, hælder du skyen fra og laver saucen. Imens trækker anden i den varme, men slukkede ovn. På samme vis regner du bagud med flæskestegen.

Lav kirsebærsaucen, så du blot skal lune den inden servering.

Lav de brunede kartofler, ca. et kvarter før anden er færdigstegt. Kartoflerne kan holdes lune i et ovnfast fad i den slukkede ovn sammen med anden.

Tips til den uøvede kok
Er du ikke trænet i at have kog i mange gryder på en gang, så kan det være en god ide at færdigstege anden om formiddagen, så den blot skal varmes igennem lige inden servering om aftenen.

Når anden er færdigstegt, parterer du den og lægger den i et ovnfast fad. opbevar den tildækket på køl til om aftenen.


Varm anden godt igennem i ovnen, inden den serveres (ca. 25-30 min.) ved 200 gr. Nu kan du samtidig lave saucen færdig og opbevare den på køl. På den måde skal alt blot varmes lige inden middagen.

►SE OGSÅ: Klassisk julemiddag med et lille twist

►SE OGSÅ: Boliglivs guide til en julemiddag uden stress

►SE OGSÅ: Her er opskrifterne til din julemiddag

Lav den perfekte julemiddag uden stress
Del på
Kommentarer (0)

Henter...