Planlægning er vejen til en stressfri jul - få inspiration til din planlægning her
Foto: Thitaree Sarmkasat / Alamy Stock Photo | Planlægning er vejen til en stressfri jul - sådan planlægger du julemaden.
ALT for damerne

Julemad uden stress

Trin-for-trin guide og masser af opskrifter: Sådan laver du julemaden uden stress

Del på

Den store julemiddag kan godt stresse lidt, hvis du selv skal stå for det. Men med god planlægning er det faktisk ikke så svært. Derfor kommer den uundværlige juletidsplan her.

Af Pernille Skjødt 20.dec.2016 Mad

Her får du en trin-for-trin-guide til at planlægge den perfekte julemiddag, så din juleaften kan forløbe uden stress, selvom det er dig, der står for julemaden. 

 

SE OGSÅ: Her er julens bedste vine

 

21. DECEMBER
- Bestil din and eller flæskesteg i god tid hos din slagter, og tag på indkøb uden for de hektiske timer, hvor alle er ved at tømme hylderne for julens råvarer.
- Køb ind et par dage før jul f.eks. d. 21. eller 22. december og gerne så tidligt på dagen som muligt, når forretningerne åbner. Alternativt kan du købe ind på nettet. F.eks. Nemlig.com, Superbest.dk eller coop.dk.

22. DECEMBER

- Tilbered rødkålen.
- Lav petit four til kaffen.
- Salt andelår til confit de canard, og sæt dem i køleskabet til tilberedning enten d. 23 eller
d. 24 om formiddagen.
- Kog evt. en god andefond, hvis du vil lave sådan en til saucen. På den måde kan du lave din sauce klar i god tid før middagen.

Find flere tips til nem aftensmad

 

23. DECEMBER
- Kog risengrød til risalamande.
- Smut og hak evt. mandler til risalamande.

 


24. DECEMBER
Formiddag
- Confiter andelårene i ovnen.
- Lav risalamanden, og sæt den i køleskabet.
- Lav kirsebærsaucen, og stil den på køl.
- Kog og pil kartofler til brune kartofler.
- Skræl kartofler til hvide kartofler.
- Klargør og fyld anden, så den kan sættes i ovnen om eftermiddagen.
Du kan også stege anden om formiddagen og partere den og så varme den op om aftenen.


Eftermiddag:
Steg anden, så den er klar klokken 18 eller 19, afhængigt af, hvornår den skal være klar.

 

TIL SIDST:
Når gæsterne er kommet
- Kog de hvide kartofler.
- Lav saucen (hvis du har stegt anden om formiddagen, kan du lave saucen tidligere på dagen).
- Brun kartofler.
- Steg de confiterede andelår.
- Parter anden.
- Varm rødkål, og bland evt. salat, hvis du serverer det til.
Så er anden klar til at blive serveret.

 

Når anden er spist
Lun kirsebærsaucen, og servér den til risalamanden.
Servér petit fours til kaffen.

 

 

Del på
Kommentarer (0)

Henter...