Mad med blomster: 5 finurlige opskrifter
Hjemmet

Opskrifter: Mad med blomster: 5 finurlige opskrifter - Hjemmet

Mad med blomster: 5 finurlige opskrifter

Del på

Lad maden blomstre med de mange smukke og spiselige blomster, der findes i haven og naturen. Spis kun økologiske blomster og undgå dem, der vokser ved en trafikeret vej eller er købt i en blomsterbutik.

Af 06.jul.2015 Mad

Lad maden blomstre med de mange smukke og spiselige blomster, der findes i haven og naturen. Spis kun økologiske blomster og undgå dem, der vokser ved en trafikeret vej eller er købt i en blomsterbutik. Her får du opskrifterne på:

• Pizza bianco med parmaskinke og pallerkensmækkere

• Blomsterscones

• Blomstersmør

• Agurkesalat med hjulkrone

Find flere tips til nem aftensmad

• Risotto med ærter og tagetes

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme!

Spiselige blomster

Bellis eller tusindfryd har de fleste i deres græsplæne, og både blomster og blade er spiselige. Brug dem i salater, som topping på pizza eller i agurkesalat med eddike og sukker.

Morgenfrue har en let krydret smag. Brug kronblade og unge grønne blade som drys i salater, rørt i smør eller flødeost, i risotto og kartoffelsuppe.


Hjulkrone dufter og smager lidt agurkeagtigt. Brug blomsterne til pynt på salater og kager. Frys isterninger med hjulkroneblomster og brug til drinks, saft, lemonade og iste.


Hybenroser dufter skønt og smager godt i brød og kager.


Tagetes kan bruges som grønt drys eller i f.eks. pasta og risotto og salater med rødbede eller gulerødder. Både blade og blomster kan bruges.

Tallerkensmækker smager lidt af karse. Brug den som fyld i sandwich rørt med flødeost, i salater, som pynt på kolde supper, rørt med smør til fisk og smørrebrød. De grønne blomsterfrø kan syltes og bruges som erstatning for kapers.

SE OGSÅ: Skønne sommer-snacks

SE OGSÅ: Kylling med smag af sommer

Del på
Kommentarer (0)

Henter...