Madfestival
Foto: Getty Images | Der bliver tryllet med råvarer på landets madfestivaler. Se, hvilke du kan besøge her.
ALT.dk

Madfestivaler 2017

Madfestivaler 2017: Her er de bedste i hele landet

Danmark er en gastronomisk turistattraktion med god grund. Hvert år bliver der afholdt et hav af velsmagende madfestivaler, som du kan få overblik over her.

Af Mi Skjold Brix 16.aug.2017 Mad

De danske madfestivaler fokuserer på alt fra nordisk kogekunst til lokale råvarer eller én udvalgt ingrediens. Find ud af, hvordan du vil forkæle dine smagsløg med listen her - de er rangeret efter dato.

JUNI:
French Dining Week – Franske fornemmelser

Som et fransk alternativ til Dining Week, kan du i denne uge gå ud og spise fransk gastronomi for 250 kr. for tre retter på en række restauranter i København, der alle sammen serverer menuen inkl. et glas mousserende vin.
Hvornår: 11.-18. juni 2017
Læs mere her.

JUNI:
Samsø Råvarefestival – Smag på øens skatkammer

På Samsø bugner det med lækre råvarer, og nu er det tid til, at du kan få lov til at sætte tænderne i nogle af dem. Blandt andet jordbær, asparges og øko-småkager. Festivalen er spækket med fine arrangementer, og der er noget for enhver alder.
Hvornår: 16.-17. juni 2018
Læs mere her.

JUNI:
Sol over Gudhjem

Bornholm disker årligt op med en af årets mest interessante kokkekonkurrencer her til lands, som har flere af landets bedste kokke på deltagerlisten. Her dyster kokkene i at tilberede den bedste ret med råvarer fra solskinsøen - et event, der tiltrækker stor opmærksomhed hvert år og også tv-transmitteres. 
Hvornår: 24. juni 2017
Læs mere her.

En af retterne fra Sol over Gudhjem 2017; Stegt bornholmergris, cremede ærter og sauce med kryddersnaps og falafel-vaffel med hengemte sager og blåskimmel.

JULI:
Gastromondo Festival – Jordomrejse på en tallerken

Tænk på det som en rejse rundt til fremmede himmelstrøg, hvor maden er anderledes og overraskende. Sådan er det lidt, hvis du booker bord gennem Gastromondo, der tilbyder en bred vifte af køkkener fra forskellige verdenshjørner som en demonstration af, hvor meget København har at tilbyde rent gastronomisk.
Hvornår: 17. juli – 6. august 2017
Læs mere her.

AUGUST:
Læsø Jomfruhummerfestival – Kokkekonkurrence med klør

Hvert år lægger tusindvis af gæster til kaj på Læsø for at deltage i den årlige festival, der har et væsentligt omdrejningspunkt: lokale jomfruhummere. Skaldyret er hovedperson i den kokkekonkurrence, der løber af stablen på dagen, hvor 4-5 af nordens bedste kokke dyster om at vinde Den Gyldne Jomfruhummerklo ved at trylle i køkkenet med lokale råvarer fra Læsø.
Hvornår: Lørdag d. 5. august 2017
Læs mere her.

AUGUST:
Seed Exchange – Puglisi fejrer gastronomi og landbrug

Christian Puglisi, der står bag Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle, inviterer til madfestival på gården, der producerer afgrøder til restauranterne. Festivalen varer to dage og byder på debatter mellem flere højt profilerede madmennesker fra hele verden og "bondens brevkasse" med Bonderøven fra DR, der svarer på publikums spørgsmål.
Hvornår: 19.-20. august 2017
Læs mere her.

AUGUST:
VILD MAD festival – Redzepi vil lære os at lave mad af naturen

René Redzepis forening MAD inviterer til at udforske naturen og trylle lækker mad frem af de råvarer, der findes lige for næsen af os. Det sker i Naturpark Amager på Amager Fælled og kræver billet – den er dog gratis.
Hvornår: 27. august 2017
Læs mere her.

AUGUST:
Copenhagen Cooking og Food Festival – Hele byen smager

Den største madfestival i København løber af stablen i august og byder på mere end 100 forskellige arrangementer i løbet af de 10 dage, den varer. I år er temaet: "Breaking the new" og fokuserer på nye tendenser inden for den danske madscene.
Hvornår: 18.-27. august 2017
Læs mere her.

AUGUST:
Arla Food Fest - Den børnevenlige

Som en del af Copenhagen Cooking er Arlas madfestival et tilbud til børn og unge, som vil udfordre deres smagsløg og pirre deres nysgerrighed.
Arrangementet byder blandt andet på løb med forskellige madposter, live musik af blandt andre Gulddreng og muligheden for at smage på insekter.
Hvornår: 26.-27. august 2017
Læs mere her.

SEPTEMBER:
Food Festival 2017 på Tangkrogen – En bid af Aarhus

Nordens største madfestival med fokus på den nordiske madkultur finder du i Aarhus. Kom og mød de mest betydningsfulde og interessante producenter, kokke og madfolk og bliv klogere – og ikke mindst mæt.
Hvornår: 1.-3. september 2017
Læs mere her.

SEPTEMBER:
SPIS! Odense Food festival - Det fineste fra Fyn

Når Odense slår dørene op til deres årlige madfestival bliver det med en bred vifte af tilbud. Der er både brunsvigerkonkurrence, langbordsmiddag, madmarked, ostesmagning og meget andet. Missionen er at udbrede madkultur til den næste generation og bringe mennesker sammen gennem mad af fynske råvarer.
Hvornår: 11.-17. september 2017
Læs mere her.

SEPTEMBER:
Sydhavsøernes Frugtfestival - Æbler en masse

Det er især på øerne Lolland, Falster og Møn, at vi de seneste 100 år har skabt en stærk tradition for at avle frugt i Danmark, og det kommer til udtryk i denne weekend, hvor 20.000 gæster festivalen, der afholdes for 10. gang. Festivalen har Claus Meyer som formand og byder både på boder med salg af råvarer, men også retter, gæsterne kan smage her og nu samt en masse events for de besøgende. Blandt andet en bagekonkurrence.
Hvornår: 16.-17. september 2017
Læs mere her.


Henter...