Salater til påske
SPONSORERET indhold

5 skønne salater til påskebordet

5 skønne salater du kan bruge som en nem og hurtig aftensmad i påsken, eller kombinere dem på et lækkert påskebord.

Af:: Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen, Trine Hahnemann og Pernille Skjødt Foto: Andreas Wiking, Lars Ranek, Wichmann og Bendtsen
28. mar. 2010 | Mad | ALT for damerne

“I denne uges madplan sætter vi 5 skønne salater på bordet – du kan bruge dem hver for sig, som en nem og hurtig aftensmad i påsken, eller kombinere dem på et lækkert påskebord. Husk du får en indkøbsseddel, lige til at printe ud, på sidste side i madplanen. God fornøjelse og rigtig god påske!”

Mandag: Kyllingesalat med cashewnødder og savoykål

 

Det skal du bruge:

½ savoykålshoved

2 gulerødder

100 g jordskokker

1 æble

saften af 1 appelsin

1½ spsk æbleeddike

1½ tsk honning

1 spsk dijonsennep

75 g cashewnødder

½ rødløg fintsnittet i skiver

300-400 g plukket kyllingekød

 

Sådan gør du:

  1. Fjern de yderste savoykålsblade, skær stokken væk og kassér den. Snit kålen i tynde strimler med en skarp kniv. Skræl gulerødderne og skrub jordskokkerne. Skær gulerod og jordskok i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver.
  2. Rør en dressing af appelsinsaft, æbleeddike, honning, dijonsennep og krydr med salt og peber.
  3. Rist cashewnødderne på en tør pande, til de er gyldne – drys med lidt salt og lad dem afkøle.
  4. Bland snittet savoykål med gulerødder, jordskok, sennepsdressing, ristede cashewnødder, rødløg og plukket kyllingekød. Servér kyllingesalaten sammen med groft brød.

Tirsdag: Ørredsalat i sprøde skåle

 

 

Det skal du bruge:

8 majstortillas

250 g røget ørredfilet

3 appelsiner

1 grapefrugt

1 lille bdt. grønne asparges

3 stilke bladselleri

2 avocadoer

lidt friseesalat

1 dl syrnet fløde 9%

citronsaft og revet citronskal

salt, peber.

 

Sådan gør du:

  1. Lun tortillaerne 1 minut i ovnen, så de bliver bløde. Læg dem i hver sin skål, så de får formen, og sæt skålene i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, til tortillaerne er gyldne og sprøde. Tag dem ud af skålen og køl af.
  2. Bræk ørredfileterne i mindre stykker.
  3. Skær skrællen af appelsinerne og grapefrugten, og skær fileterne fri af hinden.
  4. Snit asparges og bladselleri.
  5. Skær avocadokødet i skiver.
  6. Bland forsigtigt det hele med lidt friseesalat og fordel det i de sprøde kurve. Servér straks med en dressing af syrnet fløde smagt til med citronsaft og-skal samt salt og peber.

Onsdag: Superdelikat rejesalat

 

Det skal du bruge:

250 g store kogte rejer

200 g kogt, kold småpasta

1 bdt snittede forårsløg

50 g feldsalat

50 g semidried tomater

3 spsk kapers

1 spsk olivenolie

salt, peber

½ tsk estragon.

200 g foccaciabrød.


Sådan gør du:

Bland alle ingredienser til salaten, som smages godt til med olie, salt, peber og lidt estragon og serveres med foccaciabrød.

Torsdag: Salat med røget laks og dijoncreme

 

Det skal du bruge:

4 store økologiske æg

8 skiver røget laks

400 g kogte kartofler

300 g blandet salat

1 spsk kapers

1 bdt dild i små buketter.

 

Dressing:

4 spsk dijonsennep

saft fra ½ citron

1½ spsk vindruekerneolie

salt og friskkværnet peber.

 

Sådan gør du:

  1. Kog æggende smilende: Giv dem 4-5 minutter i kogende vand.
  2. Skær imens laksen i mindre stykker og kartoflerne i kvarte og bland dem med salat, kapers og dild.
  3. Pisk dressingen sammen.
  4. Anret salaten på et stort fad, dryp dressingen over og læg halverede æg ved. Servér straks med et groft brød til.

Fredag: Salat med hvide bønner med bagte peberfrugter

Det skal du bruge:

2 røde peberfrugter

1½ spsk olivenolie

2 fed finthakket hvidløg

salt og peber

2½ spsk æbleeddike

½ spsk honning

saften af ½ citron

2½ spsk olivenolie

1-2 hjertesalat

400 g kogte hvide bønner

3-4 spsk groft hakket kruspersille.

 

Sådan gør du:

  1. Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Skær peberfrugterne i små tern og kom dem i et fad sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Bag peberfrugterne i ovnen ved 185 grader i 20 min., til de er møre og skønne.
  2. Rør en dressing af æbleeddike, honning, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
  3. Skyl og pluk hjertesalatbladene groft. Bland de bagte peberfrugter i en salatskål sammen med hjertesalat, hvide bønner, dressing og persille. Smag på salaten og krydr evt. med lidt ekstra citronsaft, salt og peber.
  4. Salaten er også velegnet som tilbehør til f.eks. et stykke bagt fisk eller en god ovnstegt kylling.

Indkøbsliste:

Det her skal du købe, for at kunne lave de 5 salater. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.

Grøntsager:
1 savoykålshoved
Gulerødder
100 g jordskokker
2 røde peberfrugter
1 æble
4 appelsiner
1 grapefrugt
2 citroner
1 lille bdt. grønne asparges
3 stilke bladselleri
2 avocadoer
Friseesalat
Feldsalat
1-2 hoveder hjertesalat
300 g blandede salater
1 bundt forårsløg
1 bundt dild
1 bundt kruspersille
Rødløg
Hvidløg

Kød:
300-400 g kyllingekød
250 g røget ørredfilet
250 g store kogte rejer
8 skiver røget laks

Mejeri:
1 dl syrnet fløde 9%
4 store økologiske æg

Diverse:
8 majstortillas
200 g småpasta
50 g semidried tomater
Kapers
Æbleeddike
Foccaciabrød
Cashewnødder