Pasta med asparges og lime fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Pasta med asparges og lime

Let og sommerlig pastaret med asparges.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
07. jun. 2014 | Mad | Hjemmet

Når solen skinner, er det træls at stå for længe i køkkenet over aftensmaden. Derfor at det skønt at have nogle hurtige retter i baghånden, der kan laves i en ruf – uden at det behøver gå ud over smagen. Sådan har jeg det med denne pastaret. Den består af få ingredienser, men smager super godt med de sprøde asparges, den syrlige lime og lidt fed fløde, der får det hele til at glide ned.

Prøv også mine tarteletter med kylling og asparges KLIK HER

2 personer

Arbejdstid: 15 min. 

Koge-/stegetid: ca. 10 min. 

1 bundt grønne asparges (400 g) 

1 limefrugt (økologisk) 

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 dl piskefløde

salt og peber

150 g tørret pasta

 

1. Skær hovederne af aspargeserne, læg dem til side, og skær resten i 3 cm lange stykker.

2. Kom aspargesstykkerne (undtagen hovederne) i en skål, hæld kogende vand over, og tilsæt lidt salt. Lad det stå i 5 min., og lad dem dryppe af i en sigte.

3. Skræl limefrugten, skær kødet i små stykker, og gem skrællen.

4. Varm olie op på en stor pande, og steg det finthakkede hvidløg heri, uden at det tager farve. Tilsæt de afdryppede aspargesstykker og lidt efter limefrugten samt lidt finthakket skræl. Lad det simre i et par min. Tilsæt friskkværnet peber og fløde, og lad sovsen koge ind til en creme. Smag til med salt.

5. Kog pastaen efter pakken anvisning. Kom aspargeshovederne i en sigte, og dyp den i kogevandet et øjeblik, inden pastaen er kogt helt færdig.

6. Vend den kogte pasta med aspargescremen, og pynt med sprøde aspargeshoveder.