Perfekt hjemmelavet bearnaise
Tid: ca. 15 min.
(2 ½ dl sauce)
175 g smør
2 skalotteløg
3 spsk. finthakket estragon
3 spsk. vineddike
3 spsk. hvidvin
1 spsk. vand
4 æggeblommer
1. Smelt smørret. Fjern skummet fra overfladen med en ske. Afkøl smørret.
2. Hak skalotteløgene fint, og kom dem i en lille gryde sammen med estragon, vineddike og vin. Kog op, til eddiken er fordampet. Tilsæt vand for afkøling.
3. Kom nu æggeblommer i essensen, og pisk under svag varme, til det begynder at tykne. Pisk i ca. 4 minutter.
4. Spæd til med det lunkne smør – lidt ad gangen – og pisk, mens saucen tykner under meget svag varme. Server bearnaisen som ledsager til en god bøf og gerne med hjemmelavede fritter.
► SE OGSÅ: Hjemmelavet ravioli
► SE OGSÅ: Hjemmerørt mayonaisse
► SE OGSÅ: Hjemmelavet luftig chokolademousse