Cheesecake
SPONSORERET indhold

4 gode råd: Sådan lykkes din cheesecake + en skøn opskrift

Hjemmets Sandra Leigh Draznin har lavet en helt klassisk cheesecake med citronskal og vanilje. Du opnår den perfekte kage uden revner ved at bage kagen i vandbad. Stil formen ned i et ovnfast fad og stil fadet i vandbad i ovnen.

Af:: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
05. jan. 2019 | Mad | Hjemmet

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet (men kiksebunden bliver blød)
(1 kage til 12-16 personer)
Bund:
250 g grove digestivekiks
2 spsk sukker
75 g smeltet smør

Creme:
400 g flødeost naturel
150 g sukker
4 æg str. L
1 usprøjtet citron (fintrevet skal)
½ stang vanilje (eller 1 tsk. vaniljesukker)
250 g cremefraiche 18%

Cremefraiche-topping:
200 g cremefraiche 18%
2 spsk flormelis
¼ stang vanilje (eller ½ tsk vaniljesukker)

Følg anvisningerne ved billederne og tjek lige tippene, før du går i gang.


1. Tænd ovnen på 160 grader og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet. Læg kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Bland de knuste kiks med sukker og smør og pres det ud i bunden af en springform (22-24 cm). Brug f.eks. bunden af et kraftigt glas til at presse kiksebunden jævn. Man kan også presse massen op ad kanten. Sæt formen i køleskabet.


2. Pisk flødeosten cremet (uden klumper) og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt citronskal og vaniljekorn eller vaniljesukker.


3. Rør forsigtigt cremefraiche i ostecremen og hæld det over kiksebunden. Stil formen i et ovnfast fad og stil fadet i et vandbad. Sæt hele arrangementet midt i ovnen ca. 1 time – til cremen akkurat er gennembagt. Tjek, om cremen har sat sig, ved at ryste formen let – den skal "blævre", men ikke være flydende. Stil formen på en rist og lad den afkøle 30 min.


4. Rør cremefraiche sammen med sigtet flormelis og vaniljekorn eller vaniljesukker og fordél det over kagen. Stil kagen koldt – gerne til næste dag. Løsn kagen fra formens kant med en kniv eller palet og åbn formen. Flyt kagen over på et fad og pynt f.eks. med friske bær.

 

GODE TIPS TIL CHEESECAKE:
- Du kan gøre cremen mere luftig ved at dele æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne i cremen som beskrevet. Pisk æggehviderne stive og vend dem i til sidst sammen med cremefraiche.

- Du kan erstatte cremefraiche-laget med en bær-topping: Kog 300 g friske eller frosne bær med 1 dl vand og 1 dl sukker ca. 5 min. – til lagen tykner. Afkøl helt og hæld over kagen.

-Hvis du ikke har et fad, der er stort nok til din form, kan du pakke den ind i to lag stanniol – pas på, der må ikke være huller eller revner, så vandet kan trænge ind.