Skøn mad med sovs og kartofler
SPONSORERET indhold

Skøn mad med sovs og kartofler

Uhm – det er godt med sovs og kartofler. Det smager og mætter på en god måde. Her er 4 dejlige opskrifter.

29. dec. 2014 | Mad | Hjemmet

Uhm – det er godt med sovs og kartofler. Det smager og mætter på en god måde. Her er 4 dejlige opskrifter:

  • Skinkeschnitzel med peberfrugtsovs

  • Gratineret kartoffelfad med mornaysovs

  • Kylling i rødvinssovs

  • Bagt kartoffel med grøn cremefraichesovs og skinke

Se opskrifterne længere nede på siden...

Kartoffeltyper

Meget kogefaste:
asparges og ditta.

Kogefaste, der kan bruges til mange slags retter:
folva, hansa, sava og bintje.

Melede til mos:
King Edward og bintje.

Kartofler sorteres i størrelse efter, hvad de skal bruges til. De mindste er brunekartofler, mens pillekartofler er ca. 4 cm. Skrællekartofler er lidt større, og bagekartofler mere end 6 cm.

Der findes også søde kartofler, der er røde udenpå og orange indeni, og som er gode at bage eller bruge til mos.