Små appelsinmazariner fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Små appelsinmazariner

Er frugtskålen fyldt med appelsiner, så prop dem i disse små, saftige mazarinkager.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
11. jan. 2016 | Mad | Hjemmet

En af mine veninder har glutenallergi, og det tog jeg selvfølgelig som en opfordring til at bage en glutenfri kage til hende.

Prøv også min opskrift på brownie uden sukker - TRYK HER

I stedet for mel har jeg brugt kartoffelmos og mandler til at få dejen til at hænge sammen. Et ordentligt skvæt friskpresset appelsinsaft gør kagen saftig og syrlig, og sammen med et godt lag chokolade på toppen blev det til små, lækre kager.

Min veninde var begejstret og satte to kager til livs. Håber, du bliver lige så glad for de glutenfrie lækkerbiskener.

8-10 stk.

Arbejdstid: 40 min.

Bagetid: ca. 25 min.

200 g kogte kartofler

100 g mandler

1 appelsin (øko)

3 æg (delt i hvider og blommer)

175 g rørsukker

75 g smør

1 tsk. bagepulver

100 g mørk chokolade

Pynt:

appelsinskal (øko) 

1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 15 min. Mos kartoflerne.

2. Blend mandlerne til fint mel, riv appelsinskallen fint, og pres saften af frugten.

3. Pisk æggeblommer luftigt med sukker og smør.

4. Rør forsigtigt kartoffelmos, æggemasse, mandelmel, bagepulver og appelsinskal sammen. Rør appelsinsaft i dejen lidt ad gangen.

5. Pisk æggehviderne hvide og luftige, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.

6. Hæld mazarinmassen i 8-10 små portionsforme, eller beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og hæld massen heri.

7. Bag de små mazariner i 20-25 min. Bager du én stor mazarinkage, skal den have ca. 40 min.

 Afkøl på en bagerist.

8. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Pensl den på kagerne, og pynt med fintrevet appelsinskal.