Bliv sund og slank med chili
SPONSORERET indhold

Stærk og slankende mad: Få 4 retter

Stærk og krydret mad er godt for både helbredet og kalorieregnskabet. Her er der skruet op for chiliniveauet, men ned for sværhedsgraden. Alle opskrifter er til fire personer.

Af:: Ditte Ingemann Foto: Ditte Ingemann
06. jan. 2014 | Mad | ALT for damerne

Det er ikke kun smagen, der bliver bedre, når du tilsætter chili i din mad. Forbrændingen sættes i gang, og stofskiftet øges.

Det kan være en rigtigt god idé at spise stærk og krydret mad af flere årsager. Ud over at chili indeholder bl.a. C-vitamin, beta-karoten og antioxidanter, kan chili også bruges til at fremhæve de øvrige ingredienser i din ret, så maden kommer til at smage af mere. Chili og andre stærke krydderier kan medvirke til at sætte gang i din forbrænding, og på den måde øge dit stofskifte. Chili er også kendt for at sætte gang i blodcirkulationen og kan frigive endorfiner i hjernen. Når vores mad er stærk, har vi en tendens til at spise mindre af den, og dermed reducerer vi vores energiindtag.

I chili findes stoffet capsaicin, som bestemmer hvor stærk chilifrugten er – jo mere capsaicin jo stærkere chili, og det er capsaicin, som kan medvirke til en nedsat appetit og på længere sigt kan give et lille vægttab. Husk at eksperimentere med forskellige stærke krydderier i din mad – her får du fire opskrifter, som alle indeholder masser af chili.

Få opskriften på Juice med et tvist her.



Få opskriften på Chili con carne med masser her



Få opskriften på Sprød salat med chilidressing og varmrøget makrel her


Få opskriften på Kålsalat med spejlæg og rød chili her



LÆS OGSÅ: Se 5 gode grunde til at spise kål