sponsoreret indhold
De bedste gryder, potter & opskrifter til simremad
SPONSORERET indhold

Tid til simremad: 7 skønne opskrifter og det bedste grej

Her har vi samlet syv skønne opskrifter på god rustik simremad + en masse gode input til gryder, potter og slowcookers, der kan gøre tilberedningen til en leg.

Af:: Hanne Bang Foto: Getty
15. nov. 2017 | Mad | ALT.dk

Når vintermørket sænker sig og frosten bider i kinderne, er det skønt at kunne krybe sammen indendørs med lidt god mad. Og her i den mørke, kolde tid er vi vilde med retter, der kan stå og simre på komfuret eller i ovnen, mens en liflig duft spreder sig i hele huset.

Hvad er simremad?
Simremad eller simreretter er en fællesbetegnelse for retter, der består af kød, grøntsager og væde, der kan stå og koge lige så stille ved lavt blus i flere timer. Simreretter består som regel af mere rustikke stykker kød i grovere udskæringer og 'solide' grøntsager som løg, rodfrugter og kål.

Det gode ved en simreret er også at du kan bruge kødstykker, som du normalt ikke ville købe – f.eks. okseskank, oksehaler, oksebryst eller svinekæber, som er både billige og nemme at have med at gøre.

Det kræver sin gryde...
At lave en god simreret kræver at du har en ordentlig gryde – gryden skal være stor og rummelig og have en tyk bund. Det kunne f.eks. være en af de klassiske gryder fra Le Creuset, der udover at være en fryd for øjet i dit køkken og er rigtigt gode til simreretter.

Gryderne fås i forskellige størrelser og i et utal af farver – se bare her 

God mad - til mange!
Simremad er god mad, når du skal lave mad til mange. Og skal du det, er en kæmpe gryde uundværlig – med denne her er du sikker på at have plads nok, når der skal laves simreretter eller supper til den store familie eller til det store gæstebud.   – f.eks. hyldeblomst eller rabarber. 

Slow cooking – mad der 'laver' sig selv
Er du ikke til at have en gryde stående på komfuret, kan du vælge at bruge en slow cooker - med en slow cooker kan du lave mad på en super nem og sund måde. Og så passer det sig selv!

Du kan f.eks. lægge kød, grøntsager og vand i gryden om morgenen og tænde – og voila, når du kommer hjem fra arbejde, har du en lækker gryderet, der venter på dig. Med en slow cooker tilberedes maden ved en lav temperatur, og kødet bliver så mørt. 

Back to the 70's
Kan du huske tilbage til 70'erne er du måske stødt på den klassiske crock pot? En hver amerikansk husmor med respekt for sig selv havde – og har – sådan en stående i køkkenet. Den klassiske crock pot blev for alvor populær, da kvinderne begyndte at komme ud på arbejdsmarkedet. For med sådan en hjemme i køkkenet, kunne de nemt sætte maden over om morgenen, inden de gik på arbejde og have maden klar, når de kom hjem igen. 

 

Multicooker
Mange betragter i dag en slow cooker eller en crock pot som lidt gammeldags, men faktisk har opskrifterne på de såkaldte pot roasts – en steg, du laver i en crock pot – fået et kæmpe come back i dag. Og flere steder på nettet kan du finder masser af skønne opskrifter – f.eks. her... 

Og er du ikke til en gammeldags crockpot har KitchenAid lanceret en virkelig stilfuld og elegant multicooker, der både kan koge ris, lave risotto, dampkoge, lave gryderetter, langtidstege, lave suppe – ja og sågar lave yoghurt! Med 10 forudindstillede programmer behøver man ikke bruge mange minutter på at skabe magi ved hjælp af multicookeren.

 

 

Simremad i stegeso
Er du ikke til de elektriske remedier, kan du også lave simremad i en stegeso i ovnen. En stegeso holder på væsken og kapsler den inde, så kødet ikke bliver tørt. Maden brænder aldrig på eller koger over, og bedst af alt, bliver stegefedtet derinde, så du skal heller ikke bekymre dig om at gøre ovnen rent bagefter. En stegeso eller Römertopf fås i to størrelser - en der passer til 4 personer og en lidt større, der passer til 6 personer.

 

God som gæstemad
En simreret er den perfekte gæstemad, da du nemt kan lave den dagen i forvejen. Ja, faktisk mener nogen, at retten kun bliver bedre af, at stå et døgns tid og trække inden du varmer den op igen og serverer den. Du kan eventuelt vælge at snitte lidt ekstra grøntsager og komme i, når du varmer simreretten op. Så mangler du bare at lave tilbehøret – det kan f.eks. være kartoffelmos, mos af søde kartofler og rodfrugter, ris, quinoa, perlespelt eller bare almindelige kartofler. 

 

Så ligegyldigt om du laver din simremad i en crockpot, en stegeso eller en rustik gryde, så finder du alt hvad du skal bruge hos Bageren & Kokken.

 

Anbefalet til dig