Bellini er en italiensk cocktail med bobler og fersken. Drinken blev opfundet i Venedig på jetsettets berømte Harry's Bar, sandsynligvis engang i 1930'erne.
Hemingway, Chaplin, Hitchcock — og Bellini
Harry's Bar, hvor Bellini- drinken blev opfundet, ligger tæt på Marcuspladsen i Venedig. I den autentiske udgave laves drinken helt enkelt af kold mousserende vin og hvid ferskenpuré. Men den findes i flere varianter med forskellige bobler og ferskenlikør.
Harry's Bar er også kendt for sin Dry Martini, som serveres i små glas og laves med 10 gange så meget gin som vermouth. Retten carpaccio (rå skiver oksekød, serveret med olivenolie, parmesanost og rucolasalat) er i øvrigt også opfundet på stedet.
Berømtheder som Ernest Hemingway, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock og Woody Allen har alle været gæster i Harry's Bar.
Ophavsmanden til drinken var ejeren af Harry's Bar, bartenderen Giuseppe Cipriani. Han fandt på drinken i 1930'erne, men først i 1948 døbte han sin hvide ferskencocktail Bellini efter den venetianske renæssancemaler Giovanni Bellini.
I Italien laves drinken med prosecco i stedet for champagne. Prosecco er en italiensk druesort, der dyrkes i den nordøstlige del af Veneto ikke langt fra Venedig. Denne boblende vin er ikke så dyr som andre mousserende vine.