Ugens klassiker: Bøf stroganoff
SPONSORERET indhold

Ugens klassiker: Bøf stroganoff

En kraftig og velsmagende ret, der, som navnet antyder, har russiske rødder.

16. maj. 2013 | Mad | Hjemmet

En kraftig og velsmagende ret, der, som navnet antyder, har russiske rødder. Se opskriften længere nede på siden.

 

Rettens russiske rødder

Denne oksekødsret med løg og svampe og en cremet sovs krydret med paprika og sennep har fået sit navn efter den velhavende russiske Stroganoff-familie.

Familien var forretningsfolk og stammede fra Novgorod i det nordlige Rusland. Under Peter den Store blev familien adlet, og deres kok kan have skabt retten. Den er kendt fra europæiske kogebøger fra 1700-tallet, men er sandsynligvis først kommet til Danmark omkring år 1900.

Retten findes i forskellige variationer i restaurant- og hjemmekøkkenet. Oksekødet kan være skåret af dyre udskæringer som mørbrad, der lynsteges i tynde strimler og kommes i en forberedt brun sovs. Det kan også være kød til en gryderet, der kræver længere stege- og kogetid.

Tilbehøret kan være både ris, kartoffelmos og pommes frites.

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff