Ugens klassiker: Kalops
Hjemmet

Opskrifter: Ugens klassiker: Kalops - Hjemmet

Ugens klassiker: Kalops

Del på

Kalops er en af de danske retter, som oprindelig stammer fra Skåne i Sverige.

Af 21.feb.2013 Mad

Mange af vores gamle klassiske retter stammer fra Sverige, det gælder også kalops, der kommer fra Skåne. I sin ældste udgave tilberedes retten som bankekød, det vil sige helt uden grønsager. I dag er kalops blevet til en slags gullasch med kalve- eller oksekød og grønsager. Se opskriften længere nede.

Kalops a la bankekød

Til 4 personer: Vend ½ kg oksekødsskiver i salt og peberblandet mel og brun dem på begge sider i gyldent smør i en gryde. Svits derefter 3 skivede løg. Tilsæt 2 skivede gulerødder og hæld suppe på, så kød, løg og gulerødder lige er dækket heraf, og tilsæt 2-3 laurbærblade. Lad det snurre i 1-1½ time, eller til det er mørt. Jævn sovsen og servér med kartoffelmos.

Kalops kan tilberedes på mange måder. De klassiske hovedredienser er dog altid okse- eller kalvekød og gulerødder.

Ugens klassiker: Kalops
Del på
Kommentarer (0)

Henter...