Ugens klassiker: Kylling a la Kiev
SPONSORERET indhold

Ugens klassiker: Kylling a la Kiev

Kylling a la Kiev er en sovjetisk hotel- og restaurant-klassiker, der i et stort værk om mad fra 1980'erne synes at være opstået i Sovjettiden.

05. sep. 2013 | Mad | Hjemmet

En populær ret

Kylling a la Kiev er en sovjetisk hotel- og restaurant-klassiker, der i et stort værk om mad fra 1980'erne synes at være opstået i Sovjettiden.

I en ældre udgave af Den danske Kokkebog kaldes retten Kief kotelet. Kyllingeretten er nu en meget populær færdigret i USA og England, hvor den fås som frostvare lige til at varme op i mikrobølgeovnen.

Vi giver en opskrift på retten, som den kan laves i hjemmekøkkenet – og selv om den er enklere, smager den rigtig godt.

Kort om Kiev

Kiev har en lang historie. Byen var hovedstad i en selvstændig ukrainsk stat fra 1667.

I 1793 blev Ukraine indlemmet i Rusland, og landet var siden 1920 en republik i Sovjetunionen. I 1991 blev Kiev hovedstad i den uafhængige stat Ukraine.

En vigtig del af Kievs kultur er byens mange teatre, operaen, museer og Kiev cirkus. Et rigt kulturliv skaber rum for  mange restauranter og derfor også særlige serveringer som den berømte kylling.

Kylling a la Kiev

Kylling a la Kiev