Ugens klassiker: Rådhuspandekager
Hjemmet

Opskrifter: Ugens klassiker: Rådhuspandekager - Hjemmet

Ugens klassiker: Rådhuspandekager

Del på

De berømte rådhuspandekager er en specialitet, der består af tynde pandekager rullet sammen med appelsincreme, smurt med et tyndt lag abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter.

Af 09.maj.2013 Mad

De berømte rådhuspandekager er en specialitet, der består af tynde pandekager rullet sammen med appelsincreme, smurt med et tyndt lag abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter. De fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle receptioner og festligheder på Københavns Rådhus. Se opskriften længere nede på siden.

Den hemmelige opskrift

Rådhuspandekagerne er opfundet af restauratør Frantz Christensen og hans køkkenchef Phillip Olsen fra Langelinie Pavillonen. Deres opskrift blev omkring 1938 videregivet til Ronald Larsen. Han ejede dengang Store Kro i Fredensborg, som var leverandør til Københavns Rådhus. Ronald Larsen fik opskriften på den betingelse, at den forblev hemmelig, og at pandekagerne var forbeholdt arrangementer på Københavns Rådhus eller andre steder, hvor Københavns Kommune var vært.

Opskriften er ikke længere hemmelig, og Københavns Kommune serverer stadig de lækre rådhuspandekager ved festlige lejligheder. De særlige pandekager er gennem tiden serveret for mange berømtheder, bl.a. kejser Haile Selassie fra Etiopien og fodboldlandsholdet, da de vandt EM i 1992. I år er de bl.a. blevet serveret ved nytårs kuren for byens hjemløse og for håndboldlandsholdet, da herrerne vandt EM i januar.

I 1967 fejrede man Københavns 800-års fødselsdag med verdens længste kaffebord på Strøget. Ved den lejlighed blev der serveret 70.000 rådhuspandekager. Da de blev bagt på gammeldags vis på smedejernspander, tog det 14 dage at bage dem, og man havde gang i 150 små pander til produktionen.

Ugens klassiker: Rådhuspandekager
Del på
Kommentarer (0)

Henter...