Ugens klassiker: Waldorfsalat
Hjemmet

Opskrifter: Ugens klassiker: Waldorfsalat - Hjemmet

Ugens klassiker: Waldorfsalat

Del på

Den skønne klassiske salat findes i mange varianter - få historien bag Waldorfsalaten og opskriften her.

Af 15.aug.2013 Mad

Waldorfsalaten blev opfundet mellem 1893 og 1896 på Hotel Waldorf på Manhattan i New York – forløberen til Hotel Waldorf-Astoria, der åbnede i 1897. Direktøren på hotellet var dengang Oscar Tschirky, der udviklede og inspirerede til mange nye opskrifter og signaturretter til stedet.

I 1896 kom opskriften på Waldorfsalat i en kogebog af "Oscar af Waldorf". Den oprindelige opskrift var uden valnødder, der først blev tilføjet salaten i 1920'erne. Andre ingredienser som kylling, tørrede frugter og grapefrugt bliver af og til tilsat.

Der er også moderne udgaver af salaten med cremefraichedressing eller mager dressing lavet af yoghurt, ligesom selleri kan udskiftes med blomkål, og salaten kan smages til med appelsin- eller citronskal.

Salaten bliver ofte anrettet på en bund af friske salatblade og serveres som forret eller et let måltid. I Danmark er salaten kendt tilbehør til vildtretter, og ofte er mayonnaisen blandet med flødeskum. Herhjemme kan sellerien også være små kogte stykker af knoldselleri i stedet for bladselleri.

Ugens klassiker: Waldorfsalat
Del på
Kommentarer (0)

Henter...