Flot & festlig hindbærkage
SPONSORERET indhold

Flot & festlig hindbærkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn hindbærkage med flødecreme, 'hindbærsukker' og friske bær.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 8 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Kagebunde:
125 g mel
1 tsk bagepulver
125 g sukker
125 g smør
50 g kokosmel
4 æg
Fyld:
1⁄2 l piskefløde
500 g friske hindbær
3 spsk flormelis
Pynt:
200 g sukker
1-2 tsk hindbærsaft (eller 3 dråber rød frugtfarve)
250 g friske hindbær
frisk mynte

  1. Smør 2 springforme (22 cm) med smør og drys dem med sukker. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Sigt mel og bagepulver over i en stor skål og tilsæt sukker, blødt smør, kokos og æg. Pisk det godt igennem med en håndmikser (til det er jævnt) og fordel dejen i de to forme. Bag kagerne ca. 30 min. Stil dem på en rist til afkøling og åben formene efter ca. 5 min. Lad kagerne køle helt af.
  3. Pisk fløden til skum. Mos halvdelen af hindbærrene sammen med flormelis med en gaffel og tag 2 tsk saft fra til hindbærsukker.
  4. Flæk de 2 kager med en kniv, så der bliver 4 bunde. Smør de 3 bunde med hindbærmos og læg dem sammen med flødeskum og hele hindbær. Læg den sidste bund ovenpå og smør overflade og sider med et tyndt lag flødeskum. Stil kagen koldt.
  5. Hindbærsukker: Bland sukker og saft grundigt, til det har en ensartet farve. Bred det ud på et fad og lad det tørre 10-30 min. Drys kagens overflader med hindbærsukker og pynt med bær og mynteblade.