Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Kagebunde:
125 g mel
1 tsk bagepulver
125 g sukker
125 g smør
50 g kokosmel
4 æg
Fyld:
1⁄2 l piskefløde
500 g friske hindbær
3 spsk flormelis
Pynt:
200 g sukker
1-2 tsk hindbærsaft (eller 3 dråber rød frugtfarve)
250 g friske hindbær
frisk mynte
- Smør 2 springforme (22 cm) med smør og drys dem med sukker. Tænd ovnen på 175 grader.
- Sigt mel og bagepulver over i en stor skål og tilsæt sukker, blødt smør, kokos og æg. Pisk det godt igennem med en håndmikser (til det er jævnt) og fordel dejen i de to forme. Bag kagerne ca. 30 min. Stil dem på en rist til afkøling og åben formene efter ca. 5 min. Lad kagerne køle helt af.
- Pisk fløden til skum. Mos halvdelen af hindbærrene sammen med flormelis med en gaffel og tag 2 tsk saft fra til hindbærsukker.
- Flæk de 2 kager med en kniv, så der bliver 4 bunde. Smør de 3 bunde med hindbærmos og læg dem sammen med flødeskum og hele hindbær. Læg den sidste bund ovenpå og smør overflade og sider med et tyndt lag flødeskum. Stil kagen koldt.
- Hindbærsukker: Bland sukker og saft grundigt, til det har en ensartet farve. Bred det ud på et fad og lad det tørre 10-30 min. Drys kagens overflader med hindbærsukker og pynt med bær og mynteblade.