Knasende sprød havretærte
SPONSORERET indhold

Knasende sprød havretærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den saftige havretærte er skøn til en varm kop kaffe - her har vi bagt en sprød tærte med ristede havregryn, valnødder, sirup og lidt citron.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
07. jan. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte til ca. 8-10

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Tærtedej:
225 g hvedemel
2 tsk sukker
½ tsk salt
100 g smør (smeltet)
3-4 spsk mælk el. fløde
Fyld:
100 g grovvalsede havregryn
100 g valnøddekerner (hakkede)
4 æg
75 g sukker
75 g farin
3 spsk mel
1 tsk stødt kanel
½ tsk salt
2 ½ dl sirup (el. flydende honning)
50 g smør (smeltet)
1 tsk vaniljesukker
1 usprøjtet citron el. appelsin (fintrevet skal)
Tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovnvarme.
  2. Tærtedej: Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt afkølet smør og mælk. Saml dejen og pres den ud i en tærteform (24-26 cm). Læg evt. en frysepose eller et stykke film hen over dejen for at undgå klistrede fingre, når dejen presses ud i formen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
  3. Bred havregryn og grofthakkede valnødder ud på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen i ca. 10 min. Lad dem afkøle.
  4. Pisk æggene let sammen. Bland sukker og farin sammen med mel, kanel og salt og rør æggene i. Tilsæt sirup, smeltet smør, vanilje og fintrevet citrusskal. Vend havregryn og valnødder i og hæld fyldet i tærtebunden.
  5. Bag tærten 45-55 min. Tjek med en tandstikker, om tærten er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist.