Blåbærsnitter
SPONSORERET indhold

Blåbærsnitter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse herlige kager er lidt som hindbærsnitter, bare med blåbærfyld og kokos.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
21. aug. 2013 | Opskrift | Hjemmet
12-20 snitter

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: mindst 1 time
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Mørdej:
150 g hvedemel
75 g durummel
75 g flormelis
75 g kokosmel
1 tsk bagepulver
125 g smør
1 æg str. L
½ dl iskoldt vand
Blåbærfyld:
250 g friske eller frosne blåbær
150 g syltesukker
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk blåbærfyld
1 spsk kogende vand
Pynt:
kokosflager, kokosmel eller krymmel

  1. Bland hvedemel, durummel, flormelis, kokos og bagepulver og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml det hurtigt til en dej med æg og vand. Pak dejen ind i plastfilm og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time.
  2. Bland blåbær og syltesukker i en gryde og kog det igennem under omrøring 3-5 min. Hæld det i en skål til afkøling. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Rul dejen ud til et stort rektangel (30x40 cm) på et stykke bagepapir. Prik dejen med en gaffel og smør blåbærfyldet (tag 1 spsk fra til glasur) på den ene halvdel. Fold den anden halvdel af dejen over fyldet og tryk den let til. Flyt kagen over på en bageplade ved hjælp af bagepapiret og bag kagen ca. 25 min., til dejen er gylden og gennembagt.
  4. Sigt flormelissen. Pres den gemte spsk blåbærfyld gennem sigten, tilsæt vand og flormelis og rør glasuren sammen. Rist evt. kokosflager eller kokosmel på en tør pande.
  5. Tag kagen ud af ovnen og smør glasuren på kagen, mens den endnu er varm. Drys med pynt og lad kagen køle helt af. Flyt den over på et bræt, skær kanterne til og skær den i pæne snitter.