Hvide marengs med chokoladecreme
SPONSORERET indhold

Hvide marengs med chokoladecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skønne, sprøde hvide marengs med chokoladecreme er perfekte som lækre snacks til en hyggeaften eller ved en festlig lejlighed. Vi giver dig opskriften her.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. jul. 2015 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

HVIDE MARENGS:
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 æggehvider, 1 dl
200 g sukker
CHOKOLADECREME:
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)

  1. Hvide marengs:
    Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske, til massen er sej og blank.
  2. Fyld massen i en sprøjtepose og sæt den som „kys“ på størrelse med en femmer på bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 1 time – til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
  3. Chokoladecreme:
    Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag gryden af varmen. Rør den hakkede chokolade i og rør, til det er helt smeltet. Hæld det over i en skål og stil det i køleskab.
  4. Pisk den kolde chokoladefløde sammen med cremefraiche til skum og fyld det i en sprøjtepose. Sprøjt halvdelen af marengsene med chokoladecreme og sæt dem sammen med den anden halvdel.