Ingredienser
HVIDE MARENGS:
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 æggehvider, 1 dl
200 g sukker
CHOKOLADECREME:
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
- Hvide marengs:
Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske, til massen er sej og blank. - Fyld massen i en sprøjtepose og sæt den som „kys“ på størrelse med en femmer på bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 1 time – til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
- Chokoladecreme:
Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag gryden af varmen. Rør den hakkede chokolade i og rør, til det er helt smeltet. Hæld det over i en skål og stil det i køleskab. - Pisk den kolde chokoladefløde sammen med cremefraiche til skum og fyld det i en sprøjtepose. Sprøjt halvdelen af marengsene med chokoladecreme og sæt dem sammen med den anden halvdel.