Medaljer med rabarberskum
SPONSORERET indhold

Medaljer med rabarberskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Medaljer er sprøde, smørbagte mandelkager med cremet fyld. Her har vi lagt dem sammen med rabarber, men du kan sagtens bruge friske jordbær i stedet.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
06. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
10-12 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Dej:
150 g mandler
150 g hvedemel
100 g flormelis
1 knsp. salt
150 g smør
1 æg
Rabarber:
300 g rabarber
125 g rørsukker
2 spsk. kartoffelmel (eller majsstivelse)
1 stang vanilje
Creme:
2 dl cremefraiche (38%)
2 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
Glasur:
150 g flormelis
2-3 spsk. rabarbersaft
evt. rød frugtfarve
Pynt:
rabarber (eller mandelflager)

  1. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør det sammen. Skær koldt smør i små terninger, og kør det i melet, til det ligner store krummer. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en plade. Pak ind i film, og sæt i køleskabet 1 times tid.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (1½ cm). Bland dem med rørsukker og kartoffelmel i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Stik den tomme vaniljestang ned i rabarberne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Vend rundt et par gange undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne blive kolde.
  3. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i 20-24 cirkler (7-8 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne én plade ad gangen ved 200 grader i 10-12 min. eller flere plader ad gangen ved 180 grader varmluft. Læg kagerne til afkøling på en rist.
  4. Hæld de bagte rabarber i en sigte over en skål, og lad dem dryppe af.
  5. Creme: Bland cremefraiche, fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk det til skum med en håndmikser. Vend rabarberne i cremen – tag evt. lidt rabarberstykker fra til pynt.
  6. Glasur: Sigt flormelissen, og rør den til glasur med den afdryppede rabarbersaft – tilsæt evt. lidt farve. Pynt halvdelen af kagerne med glasur og rabarberstykker.
  7. Læg kagerne sammen med rabarbercremen umiddelbart før servering.