Shortbread med glamour
SPONSORERET indhold

Shortbread med glamour

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spiselig luksus med guld på toppen! Kan du ikke skaffe dulce de leche, kan den erstattes af kondenseret mælk, muscovado sukker og smør. En lækker og meget julet luksusudgave af den klassiske småkage shortbread.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
24-28 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bage/kogetid: ca. 20 min. + evt. kogetid til toppingen
Ikke fryse-egnet – ca. 1 uges holdbarhed i en kagedåse eller anden lufttæt beholder
175 g smør (blødt)
250 g mel
75 g flormelis
Topping:
ca. 500 g dulce de leche
Eller:
2 dåser sød kondenseret mælk (a ca. 400 g)
100 g lyst muscovadosukker
100 g smør
Pynt eller overtræk:
150-250 g mælkechokolade
Drys: guld-kagedrys

  1. Blend mel, flormelis og smør sammen i en foodprocessor. Fordel dejen i et jævnt lag på bagepapir i en bradepande (33x23 cm). Sæt kagen i en 175 grader varm ovn og bag den ca. 20 min.
  2. Smør dulce de leche (karamelcreme) i et jævnt lag over kagen. Lav evt. selv denne creme ved at koge kondenseret mælk, sukker og smør i en gryde ved svag varme under konstant omrøring, til den koger ind og bliver tyk og kan fordeles på kagen. Lad kagen blive kold.
  3. Smelt mælkechokoladen i vandbad: Sæt en gryde over med vand 3-4 cm op ad grydens sider, bring vandet i kog og sluk.
  4. Bræk eller hak chokoladen i stykker, og kom 2/3 i en skål, der passer til grydens kant, så skålen ikke når ned i vandet. Sæt skålen forsigtigt over gryden med det næsten kogende vand. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen, for så stivner den.
  5. Lad chokoladen smelte langsomt og rør indimellem i den. Mål temperaturen med et stegetermometer. Skålen tages op af vandbadet, når den lyse chokolade er 48 grader. Lad chokoladen køle ned til 27 grader. Det tager ca. 25 min.
  6. Tilsæt nu det sidste hakkede chokolade og rør, til det hele er smeltet. Varm nu forsigtigt chokoladen op til 31 grader. Nu er den klar. (Hvis man bruger overtrækschokolade, skal man blot smelte al chokoladen i et vandbad og røre, til den har en tilpas tyktflydende konsistens.)
  7. Kom chokoladen i en sprøjtepose eller madpose med et lille hul i hjørnet. Lav striber på kagen eller smør chokoladen ud i et jævnt lag på kagen. Drys med guld, før chokoladen størkner.