SPONSORERET indhold
Urtepotte-cupcakes
De yndige urtepotte-cupcakes er bagt af chokoladedej i muffinforme og derefter anrettet i små lerpotter og pyntet med marcipan. Man kan også pynte med spiselige ægte blomster. Sæt dem evt. fast med lidt smeltet chokolade.
8-14 stk.
Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
Dej:
125 g mørk chokolade
125 g smør
1 ¼ dl mælk eller kaffe
125 g mel
2 ½ spsk kakao
1 tsk bagepulver
125 g muscovadosukker eller farin
125 g lyst rørsukker eller stødt melis
2 æg str. L
Pynt:
125 g marcipan spiselig farve
Endvidere: 8-14 små urtepotter (6 cm høje/ca. 1½ dl)
- Tænd ovnen på 175 grader. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den ved svag varme i en gryde med smør samt mælk eller kaffe. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og bland det med de to slags sukker. Pisk æggene sammen og tilsæt chokoladeblandingen og melblandingen.
- Fordel dejen i 8-14 muffinforme, lidt større end urtepotterne (dejen trækker sig lidt fra kanten under bagningen), og bag kagerne 25-30 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil kagerne til afkøling i formene på en rist. Tag de afkølede kager ud af formene og fordel dem i rene urtepotter.
- Ælt marcipan med de ønskede farver og form blomster og blade – eller køb færdige sukker- eller marcipanblomster og -blade i en specialbutik. Pynt de afkølede kager.
- Blomster:
Form små kugler af lyserød eller gul marcipan og pres dem flade mellem to stykker plastik. Saml dem 3-4 stykker og pynt evt. med en sukkerkugle. - Blade:
Form små kugler af grøn marcipan og spids dem til. Pres dem i form mellem to stykker plastik. Tryk bladenes årer med en kniv gennem plastikken.