Urtepotte-cupcakes
SPONSORERET indhold

Urtepotte-cupcakes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De yndige urtepotte-cupcakes er bagt af chokoladedej i muffinforme og derefter anrettet i små lerpotter og pyntet med marcipan. Man kan også pynte med spiselige ægte blomster. Sæt dem evt. fast med lidt smeltet chokolade.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
19. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
8-14 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
Dej:
125 g mørk chokolade
125 g smør
1 ¼ dl mælk eller kaffe
125 g mel
2 ½ spsk kakao
1 tsk bagepulver
125 g muscovadosukker eller farin
125 g lyst rørsukker eller stødt melis
2 æg str. L
Pynt:
125 g marcipan spiselig farve
Endvidere: 8-14 små urtepotter (6 cm høje/ca. 1½ dl)

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den ved svag varme i en gryde med smør samt mælk eller kaffe. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og bland det med de to slags sukker. Pisk æggene sammen og tilsæt chokoladeblandingen og melblandingen.
  2. Fordel dejen i 8-14 muffinforme, lidt større end urtepotterne (dejen trækker sig lidt fra kanten under bagningen), og bag kagerne 25-30 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil kagerne til afkøling i formene på en rist. Tag de afkølede kager ud af formene og fordel dem i rene urtepotter.
  3. Ælt marcipan med de ønskede farver og form blomster og blade – eller køb færdige sukker- eller marcipanblomster og -blade i en specialbutik. Pynt de afkølede kager.
  4. Blomster:
    Form små kugler af lyserød eller gul marcipan og pres dem flade mellem to stykker plastik. Saml dem 3-4 stykker og pynt evt. med en sukkerkugle.
  5. Blade:
    Form små kugler af grøn marcipan og spids dem til. Pres dem i form mellem to stykker plastik. Tryk bladenes årer med en kniv gennem plastikken.