Bæredygtighed i hverdagen
Foto: PR | Helena Christensens favoritolie til krop og hår er én af de 10 ting, du kan finde her.
Eurowoman

Bæredygtighed i hverdagen

10 ting, der kan gøre din shopping mere bæredygtig

Det er ikke spor svært at fjerne den dårlige samvittighed, når du svinger dankortet. Det handler bare om at fylde din kurv med velgørenhed.

Af Kristian Hindø-Lings 29.mar.2017 Mode

En overophedet klode, manglende ligestilling og verdenshavenes høje plastindhold, er ikke ligefrem opmuntrende emner, men ikke desto mindre, er det sager, som vi skal have gjort noget ved. Vi har fundet 10 ting, der både stiller din shoppetrang og gavner din omverden.

LÆS OGSÅ: Stella McCartney: Sådan får du dit tøj til at holde længere

1. Armbånd (Blå, gul, rød), Anni Lu for Women, 200 kr.

Du kender og elsker garanteret de fine og finurlige armbånd, som den danske smykkedesigner Helle Vestergaard står bag. Anni Lu, hedder mærket, der startede i spisestuen med perlearmbånd, og siden har udviklet sig til en eksklusiv linje med guld og ædelsten, sweatshirts og nu også armbånd til fordel for velgørenhed.

I samarbejde med NGUVU vil Helle Vestergaard hjælpe afrikanske mødre til at forsørge dem selv og deres familier. Med det nye samarbejde har Anni Lu, NGUVU og fem Keyanske kvinder skabt en kollektion, der ikke bare pynter på dit håndled, men også hjælper dem til en bedre hverdag – allesammen skabt af de fem kvinder: Emily, Agnes, Abigael, Judith og Hellen.

2. Hårpleje, Botanicals L’Oreal, 60-80 kr.

Har du skænket dit plastforbrug en tanke? Overvej lige, hvor meget plastemballage du smider ud hver eneste måned. Det er noget af det mest skadelige for miljøet, men hvis du vælger L’Oreals nye miljøvenlige alternativ, har dit forbrug en lidt mindre skadelig effekt på miljøet.

I deres nye hårplejeserie er der udelukkende brugt genanvendeligt emballage og naturlige ingredienser. Det eneste, der er undtaget, er pumpen, der let kan afmonteres. Alle overflødige kemikalier og farvestoffer er fjernet, men til gengæld er der tilsat soya- og kokosolie, der beskytter hårstrået , styrker håret og giver det glans. At priserne ovenikøbet er til at overkomme er kun et plus!

3. Genbrug hos &Other Stories. Body Scrub, 100 kr. Body Wash, 75 kr.

Hvis du har fundet en favorit hos &Other Stories, så er der et smart trick, der både gavner miljøet og din pengepung. De har nemlig indført et koncept, der er deres forsøg på at slutte cirklen og genbruge emballagen: Hver gang du har et tomt produkt, kan du tage det med til en af deres butikker, aflevere det og som belønning modtage et gavekort på 10% rabat. Derefter bliver det sorteret korrekt og afleveret på en genbrugsstation – så er du også sparet dét besvær.

4. Kropsolie, Zenz, 310 kr.

Miljøet har også brug for en kærlig hånd, og Zenz er en grøn frisørkæde, der tænker på klima, sundhed og mennesker. De producerer selv deres svanemærkede produkter og blandt deres sortiment er blandt andet denne – den danske topmodel Helena Christensens favoritolie til krop og hår.

5. Sko, TOMS, 500 kr.

Hver gang TOMS sælger et par sko, gives et par til en person i nød, og TOMS har i dag uddelt over 70 millioner sko til børn i fattige lande. Få nye sko med god samvittighed!

6. Læbestift, MAC, 165 kr.

Siden 1994, hvor MAC introducerede Viva Glam-læbestiften, har de doneret overskuddet fra salget ubeskåret til støtte af HIV- og Aids-ramte mænd, kvinder og børn i hele verden. Denne er lavet i samarbejde med sangerinden Ariana Grande og giver dig en god portion farve.

7. Armbånd, Gina Tricot, 100 kr.

I 2015 lancerede UN Women deres samarbejde med ”Onebracelet” – armbåndet, hvorfra samtlige indtægter doneres til Onebracelect og UN Women, der kæmper for ligestilling og kvinders rettigheder generelt. Om samarbejdet siger Gina Tricots indkøbs- og designchef, Anna Appelqvist i en pressemeddelelse:

– Det er ingen hemmelighed, at Gina Tricot vælger at satse på kvinder. Ud af de ca. 1.900 ansatte er 98 procent kvinder, og desuden henvender vi os til en kvindelig målgruppe. Samarbejdet er et vigtigt standpunkt, som både personale og kunder kan relatere til, og som skaber stolthed i hele kæden indefra og ud.

8. T-shirt, Every Child, 300 kr.

Den danske designer Henrik Vibskov støtter for andet år i træk Red Barnet gennem salg af økologiske T-shirts, sweatshirts og muleposer til både børn og voksne. Motivet er designet af den kendte kunstner Poul Gernes, som er kendt for sine meget farverige, grafiske motiver, og al overskuddet går til Red Barnet.

9. Tørklæde, Besos, 500 kr.

Hvordan lyder det med et 100% uld-tørklæde, som du støtter 'Støt Brysterne' ved at købe? For hvert solgte tørklæde modtager Kræftens Bekæmpelse 50 kr. Det klæder både din forårsfrakke og er en god gaveidé til din mor eller søster.

10. Halskæde, Louis Vuitton, 4.200 kr.

Mere end 200 millioner børn lever i lande, der er ramt af konflikt, krig, sult og epidemier. Det vil det franske modehus Louis Vuitton gøre op med. Siden januar 2016 har de samarbejdet med UNICEF og skabt smykket ’Silver Lockit’, hvis salg har indsamlet over 17 millioner danske kroner indtil videre. Pengene er gået til at give udsatte børn i Syrien og Nigeria livsvigtig nødhjælp, og hvad end du er til et armbånd eller en halskæde, doneres 1.400 danske kroner til UNICEF fra hvert salg. Sejt!

Lær lidt mere om samarbejdet mellem Louis Vuitton og UNICEF herover.

God fornøjelse! Lad os sammen give miljøet og verden en hjælpende hånd.

LÆS OGSÅ: Shop luksus second hand online

LÆS OGSÅ: "Jo mere du bruger en kjole, jo mere bæredygtig er den"

LÆS OGSÅ: Ditte Reffstrup: "I min samling finder man alt fra tokroners loppefund til diamanter"


Henter...