Cara fik stress og selvhad af at være model
SPONSORERET indhold

Cara fik stress og selvhad af at være model

Hudsygdommen psoriasis var en af symptomerne på, at livet som model blev for hårdt.

Foto: Instagram @caradelevingne
19. aug. 2015 | Mode | Eurowoman

Det fortæller en af den nyere tids mest hypede topmodeller, Cara Delevingne, om årsagen til, at hun har forladt branchen.  

Tidligere har hun givet udtryk for, at hun håbede, at modeljobbet kunne være et springbræt til hendes drøm om at blive skuespiller. Selvom hun nu har fået gang i karrieren som skuespiller, er det ikke den reelle årsag til, athun skiftede branche, fortæller hun den britiske avis The Times, som Elle.com og flere andre medier citerer. I interviewet er den normalt så legesyge og overskudsagtige tidligere model nemlig overordentlig åbenmundet om branchens mere mørke sider. Hun led blandt andet af depression, angst og selvhad som yngre og kunne finde på at banke hovedet ind i et træ til hun slog sig selv bevidstløs, skriver Huffingtonpost.com

Det var ikke kun hårdt at være på farten konstant, forklarer hun, "det er også en mental ting, for hvis du hader dig selv og din krop, og måden du ser ud på, så bliver det bare værre og værre". 

Stresssymptomerne viste sig blandt andet ved, at Cara udviklede hudsygdommen psoriasis fortæller hun. 

"Jeg laver ikke mode længere, efter at have fået psoriasis og al den slags". 

Livet som model føltes overfladisk og var på ingen måde udviklende for hende som menneske, fortsætter Cara Delevingne, som også indikerer, at hun har følt sig presset til at posere nøgen på seksuelle måder som yngre. "Det er forfærdelig og ulækkert", lyder hendes kommentar i dag.