Emma Leth Balenciaga
SPONSORERET indhold

Fra topgravid til topmodel: Dansk model gør stort comeback

”Emma Leth kunne have arbejdet ugen efter sin fødsel, men hun er trods alt på barsel,” siger Jesper Thomsen, Managing Director for Unique Models.

Af:: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty Images
09. mar. 2017 | Mode | Eurowoman

Vi har set det før. Idoler, topmodeller og kongelige går på 0,5 fra topgravid til topform. Det er ikke noget nyt, selvom vi undrer os lige meget hver gang. Victoria’s Secret-englene Lily Aldridge, Alessandra Ambrosio og Adriana Lima er bare få eksempler.

LÆS OGSÅ: Sexet topmodel på forsiden af det første arabiske Vogue

Af samme grund skulle man også have troet, at synet af den danske modelfavorit og nybagte mor, Emma Leth, på catwalken under Balenciaga-showet ville vække en følelse af ”selvfølgelig!”. Men denne gang tabte vi for alvor kæben.

Emma Leth har droslet ned på moden og trukket sig lidt tilbage til fordel for film, kunst og andet kulturelt de sidste par år. Dermed ikke sagt, at hun ikke har arbejdet – det gjorde hun, indtil graviditeten kunne ses, men fokus har ligget andetsteds. Derfor kan det undre, at hun laver sit ”comeback” på catwalken netop nu. Bare måneder efter at have født sit første barn.

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

Emma Leth på catwalken under Balenciaga-showet i Paris.

For at finde ud af hvordan det har været muligt at komme så hurtigt tilbage og få tilbudt det mest eftertragtede modeshow eksklusivt [når man bliver booket eksklusivt må man ikke gå andre shows, red.] stillede vi Managing Director for Unique Models, Jesper Thomsen, 3 hurtige spørgsmål.

Hvordan kan det lade sig gøre at være højgravid, føde og få måneder efter gå Balenciaga-show eksklusivt?

– Det er egentlig et godt spørgsmål. Det er de færreste kvinder, der står så skarpt kropsmæssigt så kort tid efter en fødsel, men lige i dette tilfælde er det noget andet. Emma Leth kunne have arbejdet ugen efter sin fødsel, men hun er trods alt på barsel.

Emma har tidligere mest gået nationale shows. Hvad betyder dette for hendes fremtidige karriere?

– Når en model bliver booket eksklusivt til et af de allerstørste internationale shows, så giver det selvfølgelig stor opmærksomhed. Det går ikke ubemærket hen, siger Jesper og fortsætter:

– Emma Leth er ikke repræsenteret af modelbureauer i New York, Milano og Paris som mange andre store modeller. Trods det har vi alligevel fået jobs til hende i alle de byer. Det er ikke kun os danskere, der falder for hendes personlighed og ikke mindst hendes meget karakteristiske stil.

Hvordan har Balenciaga opdaget hende?

– Heldigvis for os er det faktisk designeren selv, der har bedt om hende, men jeg har været i snak med Balenciagas modelcastere længe.

Vi byder Emma Leth velkommen tilbage og glæder os til at se, hvad det kan føre til!

LÆS OGSÅ: Danmarks 10 bedst klædte kvinder

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i bedstemors klædeskab – dette item er tilbage

LÆS OGSÅ: Designerne hylder en ny type kvinde på catwalken