Gigi Hadid Interview
SPONSORERET indhold

Kom helt tæt på Gigi Hadid

Naboens pige har udlevet den amerikanske drøm. Fået stjernestatus og verdensberømmelse ved at bygge sit image op på Instagram med 24,5 mio. følgere. Hvad er det, supermodellen Gigi Hadid kan? Eurowoman fandt svaret i New York, hvor vi mødte modellen m.m. og oplevede cirkus Gigi.

Foto: Robert Kamau/Contributor/Getty
26. jan. 2017 | Mode | Eurowoman

Supermodellen Gigi Hadid, 21, er hele verdens sweetheart og det ultimative symbol på en ny generation af modeller, der er blevet superstjerner. Populariteten har taget torpedofart på den digitale fotobank Instagram, hvor hun viser sine æblekinder og lange stænger frem og poster billeder af burgere, familien, tropeferier og selfies med bedstevennerne, modellerne og Instagram-darlingerne Kendall Jenner, Karlie Kloss, Taylor Hill, Cara Delevingne og søsteren Bella Hadid.

Hun lever det søde liv, og det vil mere end 24,5 mio. følgere virkelig gerne tage del i – og ikke bare stjernelurerne. Også modeverdenens spidser står i kø for at blive en del af Gigi-heppekoret. To gange har hun været på forsiden af Carine Roitfelds CR Fashion Book, og Carine gentager aldrig en fejltagelse, og to gange har hun prydet fransk Vogue, én gang nøgen, Emmanuelle Alt gentager heller aldrig en fejltagelse, amerikansk og britisk Vogue, W Magazine og Harper's Bazaar, blandt andre.

LÆS OGSÅ: 5 børn af kendisser, du bør kende lige nu

"Gigi er ikke blændende smuk som mange af hendes modelkolleger og har ikke de samme ultraslanke mål. Det har klart øget hendes folkelige appeal, både hos teenagepiger med modeldrømme uden modelmål samt hos alle os andre, der bare generelt kunne ønske os mere diversitet på catwalkene. High fashion-segmentet elsker hende pga. hendes SoMe-følgere og celebritystatus. Deres brand er garanteret massiv omtale, hvis de booker hende," siger Jesper Thomsen, Managing Director hos modelbureauet Unique Models.

 

Et billede slået op af Gigi Hadid (@gigihadid) den

Gigi Hadid og Donatella Versace.

Det er, i hvert fald for en rum tid, slut med mystiske, sure og pindede modeller i sort tøj. Gigi går forrest i en ny skare af supermodeller, som har indtaget forsider, kampagner og podier med bryster fyldigere end gajoler og lår bredere end vores underarme, glød i huden og langt, bølget hår. Når det kommer til udseendet, er der ikke langt fra Helena Christensen, Stephanie Seymour og Claudia Schiffers sunde sporty, vind i håret-look til Gigis generation. Men hvor 90'ernes supermodeller bevarede mystikken uden for catwalken, gælder et sæt andre regler for Gigi og kollegerne. Privatliv er en by i Rusland, og grænsen mellem model og persona er ikke eksisterende.

"Gigi er en af de såkaldte Instagram-modeller, der pludselig skød helt til tops i en tidligere uhørt fart grundet en opskrift, der hedder 1 del berømt familie, 1 del berømte venner og 1 del massivt opbud af SoMe-følgere, som alt sammen bliver rørt sammen med 1 del godt udseende. Der var stor modstand over for hende i begyndelsen, og branchen rynkede lidt på næsen ad hende og Kendall Jenner. Men det er svært at blive ved, når de scorer alle kampagnerne samt covere på de allerstørste blade som amerikansk Vogue og Vogue Paris. Når en model både har fat i hele SoMe-segmentet samt de største modehuse og printmedier, bliver næsten alt, hun rører ved, til guld," siger Jesper Thomsen.

 

Et billede slået op af Gigi Hadid (@gigihadid) den

Gigi Hadid i Moschinos seneste kampagne.

LÆS OGSÅ: Josephine Skriver er regnbuebarn: "Jeg har altid vidst, at jeg var elsket"

Lynet slår ned, når hun går

Gigi er både folkelig og high fashion. Det ved den ærkeamerikanske designer Tommy Hilfiger, og det kan han lide. Som en nutidens Andy Warhol dyrker han den amerikanske popkultur i sin æstetik og sine kollektioner, og hans seneste show i New York i september var ingen undtagelse. Det var all American. All about Gigi. Han havde såmænd bygget en hel mole op omkring sin muse med forlystelser, tatovør, hotdog- og donutbod. Eurowoman trissede rundt på molen og satte tænderne i det hele, også Gigi, da hun, naturligvis, åbnede showet for at vise den maritimt inspirerede kollektion, som Tommy Hilfiger har skabt i samarbejde med Gigi. Hver gang hun entrede catwalken, skiftede musikken til Calvin Harris' og Rihannas This Is What You Came for med teksten: "Lightning strikes every time she moves // And everybody's watching her." Ja, de gør.

Gigi selv har øje på tøjet. Det er første gang, hun har designet en tøjkollektion. Til pressemødet i New York, i forbindelse med lanceringen af kollektionen, havde hun og samarbejdspartneren Tommy Hilfiger en fest, hvor Tommy agerede høfligt konverserende vært og Gigi bordbombe.

"Jeg er så stolt af de design, og jeg elsker, at de udgør en ærlig afspejling af min egen stil og Tommys. Det er ungt og sjovt, meget Tommy og meget mig!" siger Gigi om samarbejdet, hvor hun ikke bare har været konsulent, men også har haft fingrene nede i detaljerne, materialerne og snittet. Og det gjorde hun godt ifølge the master. Eurowoman mødte Tommy Hilfiger efter showet, cirkusset, og udspurgte ham om fænomenet Gigi.

Jakke, Tommy x Gigi Holiday Collection, 2.400 kr. Nederdel, Tommy x Gigi Holiday Collection, 1.600 kr. Bluse, Tommy x Gigi Holiday Collection, 1.600 kr. Buksedragt, Tommy x Gigi Holiday Collection, 2.400 kr. Kjole, Tommy x Gigi Holiday Collection, 3.200 kr.

Hvorfor har du dedikeret en hel kollektion til Gigi?
"Hun er et globalt popkultur-ikon. Hun er pigen lige nu. Hun er meget passioneret omkring det, hun laver. Hun arbejder hårdt og gik ind i alle designprocesserne," siger Tommy Hilfiger.

Hvad er det, Gigi kan?

"Hun er en rigtig California girl. Hun voksede op i Malibu, Hollywood, hun er sporty, rock and roll og preppy. Hun elsker militærlooket, og hun elsker streetstyle. Hun er glamourøs og sexet, men hun er også meget sund og meget nede på jorden. Meget ydmyg."

Hvordan passer Gigi til Tommy Hilfiger-brandet?

"Hvis du skal blive ved med at være relevant, skal du omgive dig med unge typer som Gigi og lytte til, hvad de vil have. Du bliver nødt til at lave uventede, skøre ting, for at folk skal blive ved med at tale om det, du laver."

Hvad er din definition af den amerikanske drøm?

"Arbejd hårdt. Find din passion. Hav et mål, og gå efter det."

LÆS OGSÅ: Helena Christensens 17 yndlingsbilleder fra hendes personlige fotoalbum

 

Et billede slået op af Gigi Hadid (@gigihadid) den

Gigi Hadid på forsiden af W.

Malibu girrrl

Gigi Hadid, som egentlig hedder Jelena Noura Hadid, voksede op med sin far, Mohamed Hadid, som bygger hoteller og ejendomme i Bel-Air, moren Yolanda Hadid, tidligere model, og sine to yngre søskende: Bella Hadid, som også er en succesfuld model og var på forsiden af intet ringere end fransk Vogues septembernummer i år med modellen og veninden Taylor Hill, og broren Anwar og et ordentligt kuld stedsøskende fra farens og morens tidligere forhold. Familien kunne opleves i realityserien The Real Housewives of Beverly Hills sæson 3-6, hvor hendes mor havde en af hovedrollerne, og hvor verden fik øjnene op for Gigi. Barndommen og ungdommen gik ned i Malibu. Til skønhedssitet Into the Gloss, som bloggeren Emily Weiss står bag, siger hun:

"Jeg er fra Malibu, Californien. Når jeg fortæller det til folk, er deres reaktion: "Selvfølgelig er du fra Malibu, det giver totalt god mening." Jeg tænker, det er, fordi jeg er den her 'jeg er lige gået ud af high school i Malibu'-type. Min skole lå lige over for Zuma Beach, og vi gik alle i Lululemon (canadisk yogamærke, red.) og badetøj, når vi gik til købmanden – ingen makeup, ingen sko. Alt var virkelig tilbagelænet," siger Gigi om tiden i gymnasiet, hvor en stor del af tiden gik med at spille volleyball.

I dag bor hun i New York og er kæreste med singer-songwriteren Zayn Malik, tidligere medlem af One Direction. De har været sammen i et år, eller har de? For så gik de vistnok fra hinanden, men nu er de vistnok sammen igen.

 

Et billede slået op af Gigi Hadid (@gigihadid) den

Søster-power. Bella og Gigi Hadid

Babykinderne var allerede eftertragtede, da hun var lille. Som toårig havde Gigi sit første modeljob for Baby Guess, men tog først hul på modelarbejdet igen i 2011, hvor hun skrev kontrakt med IMG Models, og i 2014 gik det pludselig stærkt. Hun debuterede under New Yorks modeuge for Desigual og røg så op i de finere rækker. Tom Ford hyrede hende til sin brillekampagne, og siden kom hun på podiet for Marc Jacobs, Chanel, Balmain og Miu Miu og er nu ikke bare det altoverskyggende ansigt for Tommy Hilfiger, men også hans meddesigner.

Du har erobret modeverdenen. Hvordan holder du dig nede på jorden?

"Det er vigtigt at bruge tid med familie og venner. De minder dig om, hvem du er, og hvor du kommer fra. De er der til at fejre dine succeser med dig, og de kan støtte dig, når noget går galt," siger Gigi Hadid under samtalen med Tommy Hilfiger.

Og så er der stilen. Den californiske laid back-fornemmelse holder ved, selv om hjembyen nu hedder New York. På med kasketten, cropped toppe, afklippede sweatpants og noget iturevet denim.

"Jeg vil sige, at min stil er casual chik, fordi jeg elsker at være komfortabelt klædt. Jeg forsøger at holde det simpelt. Jeg elsker statement-items som en skøn frakke eller et par pæne støvler, som jeg mikser med en simpel T-shirt og et par jeans."

Hun kan jo ikke gøre for, at hun ser sexet ud i selv de mest gængse stykker tøj.

"Det er godt at vide, hvordan man ser sexet ud, men nogle gange arbejder jeg på at lære, hvordan jeg kan se mindre sexet ud," siger Gigi til Into the Gloss.

Hvem der bare havde det problem. 

Gør det kort, Gigi

Din stil?

"Casual chik."

Favoritmad?

"Cheeseburger."

Favoritprofil på Instagram?

"@Humansofny."

Hvem drømmer du om at tage en selfie med?

"Beyoncé."

Twitter, Instagram eller Snapchat?

"Instagram."

Yndlingsrejsedestination?

"Tahiti."

Favoritsport?

"Volleyball."

Hvad kan du bedst lide ved dig selv?

"Min skæve tand."

Hvem har du sidst talt i telefon med?

"Min mor."

LÆS OGSÅ: Helena Christensen: "Jeg er sgu da fuldstændig ligeglad med likes"

LÆS OGSÅ: Den russiske modemafiaboss

LÆS OGSÅ: Kom med indenfor i Eniko Mihaliks lejlighed i Williamsburg