København har gjort Hanna Stefanssons tøjstil mere modig og legesyg, siger hun.
SPONSORERET indhold

Populær svensk modeblogger om danske kvinder: I er ikke bange for at blive set

Den svenske modeblogger Hanna Stefansson har over 60.000 følgere på Instagram og en helt særlig kærlighed for København. Hun flyttede fra Stockholm til den danske hovedstad sidste år og har observeret en tydelig forskel på danske og svenske kvinder.

Af: Sara Wilkins Foto: Instagram / Hanna Stefansson
23. maj. 2017 | Mode | Eurowoman

Den seneste måned, har hun valset rundt på gader og stræder i Cuba, Paris og Miami.

Men for tiden er det København, som den svenske modeblogger Hanna Stefansson bruger det meste af sin tid i. Hun flyttede hertil fra Stockholm i september og elsker den danske hovedstad for dens stemning og stil.

- Jeg har altid elsket København og haft lyst til at bo her en dag. Jeg troede, jeg var nødt til at have et job herovre, før jeg kunne flytte, men da jeg sagde mit faste job op i efteråret for at blive fuldtidsblogger, havde jeg endelig mulighed for at gøre det, siger hun.

Hvad er det ved København, du så godt kan lide?

- Jeg har været meget i København som barn og altid følt mig så rolig og godt tilpas i byen, så den føles mere som min hovedstad end Stockholm gør. Jeg er bare virkelig vild med Københavns vibe – menneskene, kulturen, maden, det hele.  Og så er det tættere på mine forældre, fordi de bor i Skåne i Sydsverige, så det er helt sikkert også én af grundene. 

Hvordan er dansk mode i forhold til den svenske, synes du?

- Jeg har altid set danskerne som meget farverige og modige og også ret afslappede i deres stil. I er ikke bange for at blive set. Hvis man sætter sig på en café i København, kan man være sikker på, at der vil være masser af danskere, der går forbi og inspirerer én. I danskere siger selv, at I altid går i sort og er klassisk skandinaviske på den måde, men det er slet ikke sådan, jeg oplever jer. Det er til gengæld sådan, jeg oplever svenskerne og den svenske mode. Svenskerne klæder sig på en måde mere traditionelt. Danskerne bryder "reglerne" lidt mere, og så bliver det lidt sjovere, synes jeg.

- Jeg tror faktisk, at min stil er blevet mere modig og legesyg, efter at jeg er flyttet til København.  Byen har også gjort det nemmere for mig at arbejde som blogger, fordi jeg finder mange flere steder, jeg har lyst til at dele på min blog og på min Instagram, og jeg får masser af inspiration ved bare at gå rundt i byen.

Hvorfor er din stil blevet mere modig og legesyg, tror du?

- Jeg tror, det har noget at gøre med at flytte alene til et nyt sted. Hvis du altid bor i den samme by, føler du dig tryg og hjemmevant, men når du flytter til en ny by, er du nødt til at lære dig selv bedre at kende, fordi du skal præsentere dig selv for så mange nye mennesker. Det har gjort mig mere selvsikker og klar på, hvem jeg er, og hvordan jeg vil klæde mig, tror jeg.

Er danskerne nemme at blive venner med?

- Det er ikke nemt at få nye venner, og man skal helt sikkert gøre en indsats. Jeg tror, at man har en tendens til at holde sig til de venner, man altid har haft, og det kan være en rigtig god ting, men det er også vigtigt at etablere nye venskaber, selvom det kan være hårdt. For man udvikler og ændrer sig meget som person, især i 20’erne. De venner, jeg har fået i København, betyder meget for mig – især mine roomies, som er blevet mine tætteste venner. Vi er næsten som en familie. Jeg troede faktisk aldrig, at jeg skulle have roomies, for jeg har altid boet alene eller med en kæreste, så det er også en ny ting.

Hvor længe bliver du boende i København, tror du?

I Stockholm vidste jeg, at jeg ikke ville blive boende, men sådan har jeg det slet ikke med København. Det kan sagtens være, at jeg kunne bo her resten af mit liv. Jeg har i hvert fald ikke lyst til at flytte herfra.