Veneda Budny om sin krop
SPONSORERET indhold

Veneda Budny: ”Jeg har aldrig haft et fucking gap imellem mine ben”

24 år, dansk model med polske aner og Instagram-fænomen: Veneda Budny har haft en karriere, der har lært hende en ting eller to om livet.

Af:: Kristian Hindø-Lings
18. apr. 2017 | Mode | Eurowoman

Skrækhistorier om, hvordan livet som model kan være hårdt for både kroppen og psyken, er der nok af. For Veneda Budny har det heller ikke været en dans på roser, men med 12 års erfaring, har livet som model lært hende, hvem hun er, hvordan hun skal arbejde med sin krop og hvilken plads, hun har på markedet som model.

Vi mødte Veneda på en kold forårsdag i Stockholm til en snak om at finde sin rolle som model, hendes Instagram-profil og om kropsidealer.

LÆS OGSÅ: 27-årig model: ”Måske er jeg ikke skabt til magasinforsiderne, men til at dele den her historie”

Veneda Budny om at være på Instagram

– Jeg har erfaret igennem tiden, at mine følgeres interesse ikke er, at se de [færdige] modelbilleder af mig, som de kan se på google. Det, de vil se, er mig, min hverdag og den måde, hvorpå jeg bærer mig selv og min stil.

– For at jeg kan blive ved med at have den succes, jeg har på Instagram, bliver jeg nødt til at køre en strategi i forhold til, hvad jeg skal og ikke skal poste. Jeg tænker over det, og jeg ved, at jeg skal arbejde hårdt, for at nå en vis gruppe og for at blive set. Derved bliver jeg ved med at få den opmærksomhed, der giver mig arbejde, og er relevant for mig og min karriere.

– Jeg har en hel klar fornemmelse for, hvad folk gerne vil se. Hvis jeg ikke laver noget i løbet af dagen, så bruger jeg det ikke særligt meget, men hvis jeg er ude, så holder jeg mine følgere opdateret.

– Min Instagram-profil er meget personlig i den forstand, at den er ren og ægte. Jeg udstiller ikke mig selv, som værende noget, jeg ikke er, og jeg står 100% inde for det, jeg lægger ud. Den er positiv og rækker ud til begge køn. Det kan jeg se på mine følgere. Jeg har en stor del mandlige følgere, der kontakter mig og fortæller, at jeg også inspirerer deres personlige stil igennem min måde, at klæde mig på.

Veneda er en del af Max Factors #myfactor kampagne, der handler om at fokusere på de positive sider og fejre det, man godt kan lide ved sig selv.

Veneda Budny om at være model

– Man bliver bragt ind i en hård branche i en meget ung alder og skal være bevidst om nogle ting, som jeg umiddelbart ikke synes man bør være i den alder. Jeg har været så heldig at have nogle ekstremt dygtige og gode mennesker bag mig, der har støttet mig og hjulpet mig til at vokse op hurtigt.

– Jeg blev opmærksom på, hvordan man kommunikerer med andre mennesker, arbejder sammen, og hvordan man skal arbejde professionelt. Det har banet vejen for, hvor jeg er i dag. Men det hele har ikke været positivt. Det har også været hårdt for mig som en sund pige, der ikke kan spise og træne, som jeg vil, fordi jeg tager på i muskler og ikke har den slanke modelbygning. Jeg har aldrig haft et fucking gap imellem mine ben.

- Min krop ændrede sig meget, fra jeg var 13 til jeg var 16, og der var nogle år, hvor jeg var fin, som jeg var, og pludselig ændrede min krop sig gevaldigt meget. Pludselig skulle jeg tænke over, hvad jeg spiste, sige nej til ting og træne på en anden måde. Noget, der til gengæld er virkelig vigtigt for mig, er, at selvom jeg har været større end andre [modeller], så har jeg arbejdet mere, og [kunderne]har booket mig, fordi de kunne lide at arbejde med mig. Det har gjort, at det var nemmere for mig at komme igennem nogle svære år i mit liv, og hjulpet mig igennem den konkurrence, der er blandt modeller.

– Jeg flyttede til New York som 20-årig og havde i et halvt år op til trænet, spist og gået efter mål, der skulle gøre min krop perfekt. Jeg ville være den bedste udgave af mig. Jeg blev meget tynd og kom til New York men blev afvist. Det var hårdt for mig, at acceptere, at det, jeg havde kæmpet så hårdt for, ikke lykkedes. Branchen var anderledes dengang, og man skulle have kant og være drenget. Når jeg kom til de store modehuse, var svaret det samme: ”Du er meget smuk, men for smuk”. Hvis det havde været i dag, tror jeg, at det havde været noget andet. Der er en mening med alt. Måske det er godt, at det ikke blev en succes. Det var ikke den pige, jeg skulle være, og jeg følte, at jeg fejlede, da jeg ikke fik den anerkendelse, som jeg følte, jeg burde.

– Den succes jeg har opnået, har jeg opnået ved at have en krop, der er større end branchens standardmål. Du behøver ikke, at have den fladeste mave eller de længste ben for at få succes. Du skal arbejde med, hvad du har. Der vil altid være nogle kunder, der ikke synes, jeg passer ind, men der er også dem, der elsker mig. Det er netop det, der gjorde, at jeg gav op på at få de kropsmål. Kunderne savnede min sunde krop og var ligeglad med de mål.