7 højdepunkter fra modeugen i København
Eurowoman

7 højdepunkter fra modeugen i København

Copenhagen Fashion Week for efteråret- og vinteren 2016 er netop overstået. Her kan du se højdepunkterne.

Af Bea Fagerholt 09.feb.2016 Mode

Showet – By Malene Birger
En storslået location på Glyptoteket. Et af ugens mest overlegne model-casts (danske og internationale top-piger som Antonina, Line Brems, Caroline Brasch, Josephine Skriver). Og en kollektion, der imponerede ligeså meget. Chefdesigner Christina Exteen formår med sin AW16 kollektion endnu engang at bibeholde og begejstre sit publikum med luksuriøse materialer, en stilsikker og elegant silhuet (vi er især vilde med de korte fifties-flared bukser, der blev vist i flere varianter – suk!), en anvendelig, men dramatisk farveskala af blåtoner, sort og grå brudt af varme og intense røde nuancer, ej og forglemme de mange to-die-for tasker, der indtog en central plads på catwalken og skødesløst hang på stort set alle modellerne.

Smukkeste location – Mark Tan
Vi er kørt forbi bygningen i Krystalgade måske 100 gange, men aldrig havde vi forestillet os, at så smuk en hal gemte sig bag de røde mursten. Mark Tan holdt sit show i Københavns Universitets gamle Zoologiske Museum, hvor vi ikke kun lod os imponere af omgivelserne, men også af de fantastiske kreationer, der én efter én trådte ud på det skakternede marmorgulv til tonerne af klassisk musik. Vi drømmer stadig om perlebesatte kapper, velskårede bukser, babylyserød pels og prinsesseværdige kjoler, designet af den blot 30-årige talentfulde designer Mark Tan.

Looket – Baum Und Pferdgarten
Der var især ét look, 'man' talte om på vej ud af dørene efter Baum und Pferdgartens show. Det nålestribede jakkesæt med de flæsede flared bukser (på topmodel Line Brems). Moderedaktionen her på Eurowoman, ingen undtagelse, woaw!Festen – Eurowoman x Euroman
Traditionen tro afholdte Euroman og Eurowoman i anledningen af modeugens første dag et brag af en fest, hvor venner af huset kom forbi og skålede den københavnske modeuge i gang. Festen blev holdt på den nyåbnede cocktail- og tapasbar Salotto42 i samarbejde med det Islandske outerwear mærke 66 North. Tonerne blev leveret af DJ-klassikerne Dan Madsen og Mads Emil Møller, imens Heineken sørgede for lidt godt til ganen.
Foto: Nikolaj Thaning.


Overraskelsen - Ganni
Ganni stod for modeugens største overraskelse, da de valgte at præsentere deres kollektion, Damon & the Queen, på klubben Penthouse i Nørregade – et sted der i weekenderne skilter med letpåklædte damer. Der var skruet op for 90'er klubreferencer med blåt hår, sneakers med plateau, stropkjoler, brokade, velour og tern. Hele herligheden tilføjet en lind strøm af gin&tonics og brit-pop. Længe leve Queen Elizabeth og Damon Albarn.

Event - Caroline de Maigret på Den Sorte Diamant
Den seje franske forfatter, musikproducer og Chanel-muse Caroline de Maigret gæstede på modeugens sidste dag den Sorte Diamant. Her fortalte hun i samtale med Ellen Hillingsø om hendes hypede bog "How to be Parisian wherever you are", der netop er udkommet på dansk, og hun signerede efterfølgende de fremmødtes eksemplarer. Senere på aftenen var vi inviteret til soiree med hende på Den franske Ambassade på Kongens Nytorv, og her kom vi helt tæt på og blev endnu mere forelskede i den franske skønhed og drømmer nu om at iføre os jakkesæt og klippe pandehår.Modellerne
Det var dejligt at se, at så mange danske skønheder havde prioriteret modeugen i København og fløjet hjem fra nær og fjern for at gå shows, heriblandt Caroline Brasch, Nadja Bender, Josephine Skriver, Line Brems, Kirstin Liljegren og Frederikke Sofie. Derudover prydede de smukke modeller, Ungarnske Eniko Mihalik og Serbiske Antonina Petkovic, også catwalken. Sidst men ikke mindst de androgyne modeller Tamy Glauser og danske Vincent Beier.


Caroline Brasch & Eniko Mihalik efter By Malene Birger show.


LÆS OGSÅ: Foråret nærmer sig: 12 lyse items til din garderobe

LÆS OGSÅ: Jesper Høvring gør Disney dirty


LÆS OGSÅ: Ny dansk designer: "Jeg elsker more is more"


Henter...