Modetendenser i marts
Foto: James Cochrane, Getty Images og Kim Weston-Arnold
Eurowoman

Modetendenser i marts

De 10 største modetendenser i marts

Romantik, store ærmer, pynt til håret, feminin militærstil og hypet australsk design. Eurowoman klæder dig på til marts.

Af Kristine Halken 23.mar.2016 Mode

1. Forelsket i H&M Studio
Når H&M lancerer deres Studio-kollektioner, er der rift om de budgetvenlige items. Forårskollektionen bliver, med sit miks af sporty styles, bohokjoler, toppe, denim med frynsede kanter, læder, fint strik, striber og tie-dye, højst sandsynligt ingen undtagelse.

Jakke H&M Studio, 999 kr., Shorts H&M Studio, 199 kr.

2. Tid til kærlighed
Der er romantik i luften dette forår, hvor designerne har mæsket sig i lyserøde og røde toner og strøet hjerter og kysmunde ud over kollektionerne. Gå all in på hjerteprint, eller tilsæt lidt diskret romantik i form af en hjertehalskæde.

LÆS OGSÅ: Her er januars 10 bedste trends

  

3. Stilikon: Lee Radziwill
Når man er lillesøster til et af verdens største stilikoner, Jacqueline Kennedy, kan man let komme til at stå en smule i skyggen. Det er dog ikke tilfældet med Lee Radziwill. Den amerikanske socialité, der var venner med Andy Warhol og Truman Capote og inspirationskilde for Yves Saint Laurent, er gentagne gange blevet placeret på de internationale lister over de bedst klædte kvinder. I korte 60'er-kjoler og pumps, leopardpels, oversize, solbriller og perleøreringe eller frynsende jeans og T-shirt er hun altid et billede på sofistikeret elegance og god stil, også i dag i en alder af 83 år.

4. Tid til: Vesten
Den oversize vest er tilbage og er din mest chikke ven i overgangen til foråret. Brug den til hverdag med en T-shirt under, et par herrebukser og sneakers, eller til fest med bare arme, stiletter og et par af sæsonens markante øreringe. 

LÆS OGSÅ: Foråret nærmer sig: 12 lyse items til din garderobe

 

5. Gadebilledet: Ærmer i XL
Denne sæson er der fokus på ærmerne, som gerne må være ekstra voluminøse og detaljerige med plads til store armbevægelser. Lad en top eller jakke med oversize ærmer være i fokus, og tilsæt et par lyse jeans og feminine sko.

6. Drømmen: Jakken
Foråret er på vej, og vi drømmer om at gå det i møde iklædt denne skønhed af en ruskindsjakke fra Marni. Kombinationen af de bløde former og de fine farver fungerer perfekt, og så behøver du ikke meget mere end et par enkle bukser og lyse sneakers for at være helt forårsklar.

Marni hos Mytheresa.com, ca. 26.785 kr.

LÆS OGSÅ: Jesper Høvring gør Disney dirty

  

7. Smykkeskrinet: Pynt på toppen
Hos Saint Laurent havde Hedi Slimane denne sæson placeret et diadem på flere af modellerne, og når Hedi dikterer, følger man trop. Hvis et diadem bliver lige prinsesset nok til din smag, kan du nøjes med en fin hårklips, et vintage hårspænde eller en enkel hårbøjle, der på ingen tid kan løse selv de mest kritiske hårkriser.

8. Collage: Uniform og flæser
Bliv inspireret af modehuse som Burberry Prorsum, Céline og Nina Ricci, og kombiner uniformsdetaljer og militærgrøn med blonder og feminine silhuetter. Bryd looket med sarte nuancer, så udtrykket ikke bliver alt for hårdt – og så fungerer grøn og lyserød perfekt sammen.

9. Showet: Acne Studios
Acne Studios har bevæget sig fra skandinavisk minimalisme til et mere eksperimenterende udtryk, og s/s 16-kollektionen giver mindelser om 80’ernes og 90’ernes ravekultur med psykedelisk print og en elektrisk guitar på maven. Vi drømmer om at iføre os de smukke oversize blazere og nederdele med høj slids og stikke fødderne i de marokkanske slippers og hånden i de smukke clutches med knude.

 

 10. Glimt: Ellery
Australske Kym Ellery, 32, var med sit mærke Ellery på alles læber under modeugen i Paris. Vi har taget en snak med den hypede designer, hvis cool, voluminøse og skræddersyede design tæller fans som Veronika Heilbrunner, Cate Blanchett, Rihanna og Elle Fanning.


LÆS OGSÅ: Ny webshop: Danske søstre gør op med det skandinaviske indretningssnit

LÆS OGSÅ: Designpiger programmerer fremtidens smykker

LÆS OGSÅ: "De bedste køb er dem, man forelsker sig i, hver gang man bruger dem"


Henter...