Foto: Copenhagen Fashion Festival | Stilikon Caroline de Maigret fortæller om sin nye bog og vilde karriere på Den Sorte Diamant.
Eurowoman

Guide: Syv modeuge-events som ikke kun er for branchefolk

Del på

Modeugen i København er ikke kun en branchefest. Der er også masser af events, som alle kan tage til – mange endda ganske gratis. Vi guider dig igennem det omfattende program her.

Af Anne Nørkjær Bang 01.feb.2016 Mode

Du er ikke model, designer eller it-girl, og du kan heller ikke lade som om, at du er en vigtig blogger og snige dig ind på en pressetilladelse bag et par tilpas store solbriller. Men panik ej, du kan godt støve stiletterne af alligevel. Der er nemlig masser af events, som du kan deltage i, lige meget hvem du er. Vi guider dig igennem her:

LÆS OGSÅ:Foråret nærmer sig: 12 lyse items til din garderobe

1. Til de videbegærlige: Fashion talks i Magasin

 Copenhagen Fashion Festival, modeugens mere folkelige modstykke, laver en række såkaldte "fashion talks" i samarbejde med Magasin. Der er blandt andet en talk om at være nystartet designer med Freya Dalsjø og Tonsure lørdag d. 6. kl. 12, og en talk om livet som model, hvor man kan møde modelbureauboss og Danmarks Næste Topmodel-dommer Jesper Thomsen torsdag d. 4. kl. 14.

Hvor: Magasin Du Nord, Kongens Nytorv 13, 1095 København K.
Hvornår: D. 3.-6. februar. Se talks og tidspunkter her.
Pris: Gratis

LÆS OGSÅ: Ny dansk designer: "Jeg elsker more is more"

Få et indblik i modens verden med Copenhagen Fashion Festivals Fashion Talks i samarbejde med Magasin. Foto: Copenhagen Fashion Festival. 

2. Til de filminteresserede: Pre-visning af filmen The Model

Pre-visning af Mads Matthiesens nye film The Model i samarbejde med Nordisk Film og Zentropa. Filmen er en af de første danske modespillefilm og handler om den unge model Emma, som får sig lidt af et chok, da hun i Paris oplever bagsiden af den glamourøse modeverden. Hovedrollen spilles af topmodel Maria Palm.

Hvor: Palads, Axeltorv 9, 1609 København V
Hvornår: Onsdag d. 3. februar kl. 18.15
Pris: 80 kr. Billetter bestilles her. 


Filmen The Model bliver vist 3. februar i forbindelse med modeugen i København. Foto: The Model/Copenhagen Fashion Festival

3. Til sko-fanatikerne: Apair Street Dance Show

I stedet for modeller har Apair hyret den engelske dansegruppe Mizz Understood, som danser ned af catwalken iført Apair-sko, mens der bliver serveret appetizers og drikkevarer fra Carlsberg.

Hvor: Apair, Ny Østergade 3, 1101 København K
Hvornår: Lørdag d. 6. februar 14.30 og kl. 16
Pris: Gratis

4. Til de købelystne: Shoppingfredag

Fredag er den store shoppingdag, hvor flere butikker holder særlige shoppingarrangementer. Custommade deler for eksempel goodiebags ud til de 30 første købende kunder efter kl. 14.00, COS giver 20% rabat mellem klokken 17.00 og 20.00, og Birger Christensen inviterer til pelsudstilling i butikken.

Hvor: Flere steder i København. Se flere shoppingarrangementer her.
Hvornår: Fredag d. 5. februar
Pris: Kommer an på, hvor meget du køber

Marimekko holder Fashion Launch fra 16-19 om fredagen i modeugen, hvor flere butikker holder særlige shoppingevents.

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Er du afhængig af at shoppe?

5. Til dem med børn: Familieworkshop om modeskitser

Modeugen er først og fremmest for voksne, men der er også muligheder for at opleve den i børnehøjde. Søndag d. 7. februar fra 13-16 kan du i hvert fald tage børnene med til en workshop om modeskitser på Designmuseum Danmark, hvor man kan lave sine egne modeskitser og dykke ned i forskellige stilarter fra forskellige historiske perioder.

Hvor: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K.
Hvornår: Søndag d. 7. februar kl. 13-16
Pris: 20 kr. med alle materialer inkluderet.

Børn og voksne kan på Designmuseum Danmark få lov at lege med modeskitser søndag under modeugen. Foto: Copenhagen Fashion Festival.  6.

Til dem, der vil mærke suset: Zalando Fashion House

Stort modeshow med Zalando på modeugens officielle showvenue, Københavns Rådhus. Det er normalt kun indkøbere og presse, der får lov at komme ind her under Fashion Week, men fredag aften er det åbent for alle, der har lyst til at få et indblik i forårets tendenser. Christiane Schaumburg-Müller er vært.

Hvor: Københavns Rådhus, 1550 København K.
Hvornår: Fredag 5. februar kl. 20
Pris: Gratis – billetter bookes her.

7. Til de frankofile: Caroline de Maigret i Den Sorte Diamant
Det franske stilikon, model og musikproducer Caroline de Maigret taler med Ellen Hillingsø i Den Sorte Diamant. Det kommer til at handle om Caroline de Maigrets karriere, om feminisme og om bogen "How to Be Parisian Wherever You Are", som de Maigret er medforfatter på og som udkommer på Lindhardt og Ringhof d. 4. februar.
Hvor: Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1219 København K
Hvornår: 5. februar kl. 17
Pris: 60-110 kr. Billetter kan fås her. 

LÆS OGSÅ: Ny webshop: Danske søstre gør op med det skandinaviske, minimalistiske indretningssnit

LÆS OGSÅ: Eksperter: Sygt at superslanke instagrammere poster burger-billeder

LÆS OGSÅ: Emily Weiss har skabt de skønhedsprodukter hun selv manglede på toilethylden

Del på
Kommentarer (0)

Henter...