Smukke kjoler fra den røde løber ved den årlige Oscar-uddeling
ALT for damerne

Oscar-kjolerne 2015: "Fra siden var der et ret uheldigt kig ind til barmen"

Stjernerne trak i deres mest glamourøse gallakjoler til Oscar-uddelingen søndag.

Af ALT for damerne 23.feb.2015 Mode

Rørende øjeblikke og en perlerække af priser var der igen i år nok af til årets Oscar-uddeling, som op til showet var præget af kontrovers omkring, at mange af de nominerede var både hvide mænd. 

Men da først den røde løber blev rullet ud, stjal stjernernes kjoler opmærksomheden. ALT for damernes ass. moderedaktør Mette Mikkelsen gør status ovenpå den 87. Oscar-uddeling: 

Hvad var den mest gennemgående tendens for Oscar-kjolerne?

Der var så mange forskellige kjoler så jeg syntes ikke umiddelbart der var en gennemgående tendens, der var dog rigtig mange perler, pailletter og applikationer i det hele taget, og i forhold til farvevalg var det tydeligt at se mange var inspireret af de samme nuancer – især rød var i fokus bl.a. på skuespillerinden Rosamund Pike som havde en fantastisk smuk Givenchy Haute Couture kjole på, og Fifty Shades of Grey stjernen Dakota Johnson i sin flotte røde Saint Laurent kjole.


Rosamund Pike (t.v.) og Dakota Johnson var begge i rød. 

Ellers var der også stor fokus på farven hvid, cremehvid og gyldne nuancer. Julianne Moore så blændende ud i sin hvide custommade Chanel kjole der var broderet med 80.000 pailletter og blomster. Lupita Nyong skilte sig igen ud i en super smuk og unik kjole – denne gang en perlebesat custommade sag fra Calvin Klein. Og Emma Stone stjal opmærksomhed med hendes Elie Saab guld kjole der trods de lange ærmer var yderst forførende.

Oscarvinder Julianne Moore, sidste års Oscar-vinder Lupita Nyong samt Emma Stone i glitrende kjoler. 

Hvordan vurderer du, at niveauet for kjolerne var i år?
Da jeg så kjolerne i går, var jeg først lidt skuffet, da jeg havde forventet mere i forhold til der var så mange smukke kjoler sidste år. Men efterhånden som jeg ser dem igen, og l-lægger mere mærke til detaljerne, og den måde de falder p,å er der flere af dem, der vinder ind på mig. Jeg havde dog nok håbet at se flere store skrud, som Jennifer Lawrences fantastiske Dior Couture kjole i 2013 eller Cate Blanchetts Armani Privé-robe fra sidste år.

Jennifer Lawrence i sin overdådige kjole fra sidste år samt Cate Blanchett.  

Hvilken kjole var den flotteste?
I mine øjne stjal Jennifer Lopez' Elie Saab klart billedet. Den tog fuldstændig pusten fra mig da jeg så den! Farven og de fine applikationer er bare helt fantastisk og klæder hendes hudfarve og toner i makeupen så smukt. Ja den er måske lige lidt for nedringet – men det er trods alt JLo,  så hun kan fint slippe af sted med det.


Jennifer Lopez i en meget nedringet, men smuk, kjole. 

Hvilken var mest skuffende?
Jeg var lidt skuffet over Felicity Jones' Alexander McQueen kjole. Den skulle eftersigende være custommade, men når man så den bagfra, sad den ikke så flatterende i taljen, og jeg syntes den tildækkede halsdetalje blev meget "tung" op mod hendes lange pandehår. Det kunne godt være gjort bedre.

Felicity Jones. 

Var der ellers noget, som overraskede dig?
Overraske gjorde Lady Gaga egentlig ikke - det havde faktisk været mere overraskende, hvis hun havde droppet de røde uflatterende handsker - men hendes Alaïa kjole var en overraskelse i form af dens meget atypiske snit. Den ligger umiddelbart langt fra hvad Alaïa ellers designer, og jeg har stadig ikke helt besluttet hvad jeg syntes om den. Fra siden var der et ret uheldigt kig ind til barmen så det trak den ned.

Lady Gaga i en atypisk Alaïa-kjole. 


LÆS OGSÅ: Se de smukke Oscarkjoler, der især havde én ting til fælles 

LÆS OGSÅ: Her er Sofie Lassen Kahlkes bedste tip til træt hud

LÆS OGSÅ: 7 ansigtsmasker, der passer til dine behov

Henter...