banner image

8 NUMRE AF ALT FOR DAMERNE     KUN 200 KR.    SPAR 32%

BESTIL HER
liposomer i din ansigtscreme
Kan du ansigtscreme udrette mirakler med liposomer?

liposomer i din ansigtscreme

Ny forskning afviser myte om din ansigtscreme

Står der dette på etiketten på din nye creme?

Tjek lige den dyre, lærke creme, der står der på badeværelseshylden. Lover den dig guld og en rynkefri pande ved hjælp af det, der hedder liposomer? Din creme tager sandsynligvis fejl, for de små liposomer, der skulle transporterer foryngende og plejende stoffer ind igennem hudoverfladen, har nu vist sig at gå i stykker, inden de trænger ind igennem huden. Det viser ny dansk forskning.

- Vi har vist en gang for alle, at intakte liposomer ikke kan trænge ind i huden. Derfor skal måden at opfatte liposomer på revideres inden for især hudplejebranchen, hvor de opfattes som beskyttende kugler, der transporterer stoffer hen over hudbarrieren, siger lektor Jonathan Brewer fra Institut for Biokemi og Molekylær Biologi ved Syddansk Universitet til Videnskab.dk. Han er en af forskerne bag undersøgelsen.

Ifølge Videnskab.dk er de danske forskere de første i verden til at benytte et nyt supermikroskop til at kigge på huden.

Det betyder nu ikke, at skønhedsbranchen har forsøgt at tage dig ved næsen. For indtil nu har man troet, at liposomer, der er små fedtkugler, har kunnet bryde igennem hudens barriere uden at gå i stykker.

Dog afviser undersøgelsen ikke, at liposomerne har en virkning, for selv om de går i stykker, kan de måske stadig transportere de gavnlige stoffer en del af vejen og muligvis stadig gøre noget godt for din hud. Men de animerede film med små perler, der trænger ind i din hud, som du kender fra reklameblokken på tv, skal du ikke stole på længere.

LÆS OGSÅ: Hudlægens bedste råd: Kom pigmentpletterne til livs

LÆS OGSÅ: Læge og skønhedsblogger: "Denne creme er øjencremernes hellige gral"

LÆS OGSÅ: Hudterapeut: Har du irriteret hud, bumser eller appelsinhud er dette din hjælper

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok