Sådan taber man 10 kilo
SPONSORERET indhold

Sådan tabte Maria Lucia sig 10 kilo

"Nu er jeg bedre på en scene", siger musical-stjernen Maria Lucia Heiberg Rosenberg om sit vægttab i starten af 2011, der skrællede hele ti kilo af tallet på badevægten på bare tre måneder.

Af:: Julie Vöge Foto: Les Kaner
18. sep. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Fra at have vejet 74 kilo kom hun ned på 63 kilo med en ihærdig indsats og en effektiv slankemetode som bestod af træningsformen pulsingpilates tre gange om ugen med personlig træner og en madplan udarbejdet af en diætist.

Hvordan kom du til at veje for meget?

– Indtil jeg deltog i tv-programmet Popstars, havde jeg ikke rigtig skænket min kropstørrelse mange tanker. Men med tv-udsendelserne stod jeg pludselig i en situation, hvor andre bedømte mig, og jeg kunne se mig selv på fjernsynsskærmen hver uge – og der kom et billede frem, hvor jeg tilsyneladende var for tyk. Jeg kunne ikke klemmes ned i det tøj, som kostumieren ville have mig i. Så jeg tabte mig ti kilo ved egen hjælp med et pilatesbånd fra Tv-shop og ved at lave nogle regler for mig selv a la kun at spise på McDonalds en gang om måneden. Nogle år senere døde min far, og en måde at tackle min sorg på var at trøstespise. Og så er jeg generelt meget madglad. Jeg er ikke god til at tage en portion, men tager gerne to.

Hvad var startskuddet til dit vægttab?

­– Det dur ikke i min branche at have en krop, som man ikke selv er glad for. Hvis du vejer 100 kilo og har det fint med det, så udstråler du også glæde på scenen, men hvis du ikke selv er glad for din krop, så lurer publikum det. Jeg kunne mærke, at jeg var hæmmet i mit arbejde ved ikke at have det godt med min krop. Jeg kunne simpelthen ikke smitte publikum med en glæde, jeg ikke havde med mig selv. Derfor vidste jeg, at jeg var nødt til at gøre noget, og da jeg hørte, at Frida Hallqvist, en af mine gamle, søde kolleger, havde startet et pilates studio, så sprang jeg til.

Læs også: Sådan spiser du dig til drømmekroppen

Hvordan har du tabt dig?

– Frida Hallqvist lavede en tremånedersplan. Jeg plottede alle vores træningsaftaler ind på en stor planche, som jeg hængte op i min lejlighed, så jeg hele tiden kunne se, hvad der skulle ske. Og det holdt mig til ilden. Træningen er varieret og veksler f.eks. mellem klassiske pilatesøvelser, hvor du bruger din egen kropsvægt i alle smidigheds- og styrkeøvelser, og intervalløb i en park, hvor du så også lige skal lave mavebøjninger på en bænk eller spurte op ad en bakke. Ret hurtigt fik jeg bygget en masse muskler op, så min forbrænding røg i vejret, og jeg blev mere tonet at se på. Når jeg ikke havde Frida til at piske mig til at lave flere øvelser, så gik jeg på et af hendes hold, så det var mange gange træning på en uge. På kostsiden sagde min madplan, at jeg skulle sørge for at nære kroppen med proteiner og de rigtige fedtstoffer, det vil f.eks. sige mandler i stedet for margarine og så ellers spise en masse grøntsager og frugt.

Hvordan har du motiveret dig selv undervejs?

– Det var klart godt at have den her store planche hængende på min væg, der visuelt mindede mig om mit projekt hver dag. Og så var det motiverende, at jeg ret hurtigt kunne se, at mine arme blev fastere, og jeg indkasserede komplimenter fra andre. Men der var kriser. Jeg ville så gerne ned og veje 60 kilo, men muskler vejer jo mere end fedt, og da jeg fik flere muskler, stod vægten bare stille. Efter et stykke tid måtte jeg justere mit slutmål, for det er jo mit spejlbillede, jeg skal være tilfreds med, og ikke et tal.

Hvad er den største gevinst ved dit vægttab?

– Lige nu spiller jeg en rolle, hvor jeg optræder i en badedragt, og det har jeg det helt fint med. Den tilfredshed, som jeg har med min egen krop, bliver kanaliseret ud i min performance, og dermed synes jeg, at jeg kan udføre mit arbejde bedre. Når det er sagt, så tror jeg aldrig, at jeg bliver helt tilfreds med min krop.

Læs også: Tab dig 5 kilo på 4 dage

Maria Lucias tre bedste træningsråd

1. Kombiner altid styrke- og konditionstræning (eks. Pulsing Pilates). Det giver størst resultat!

2. Planlæg din træning.

3. Prøv forskellige træningsformer og vælg den type, som passer dig bedst. Det er vigtigt at have det sjovt, mens man træner, ellers bliver det hurtigt en sur pligt!