9 ting, du kan gøre i aften for at få en bedre morgen
SPONSORERET indhold

9 ting, du kan gøre i aften for at få en bedre morgen

Lad dig inspirere af listen og udpluk de punkter, der giver mening for dig at integrere i en ny aftenrutine, og kom godt fra start i morgen.

Foto: Snap Stills/REX Shutterstock
28. sep. 2015 | Sundhed | Eurowoman

Verden består af A- og B-mennesker. Dem, der elsker morgenstunden, og ikke har lyst til at sætte i et vræl ved lyden af et vækkeur, og dem med den veltrænede snooze-arm, der har svært ved at fuldende en tanke eller føre en samtale de første par timer af dagen, og som kommer ud af døren med hjertet i halsen på ti minutter.

Hører du til sidstnævnte kategori af mennesker, er du kommet til rette side. For med nogle få ændringer af dine aftenrutiner, er vores overbevisning, at din start på dagen i morgen kan blive væsentligt bedre og mere fredfyldt.


1 Stil og ryk vækkeuret
Første trin er det sværeste. Sæt dit vækkeur en halv time før, du plejer, hvis du føler, du kun lige har tid til fem minutter under bruseren, et minut til at springe i tøjet, og to minutter til at kaste en kaffe ned efter at have snoozet i en time. Meningen er, at din start på dagen skal være nænsom. Ikke som at gå fra dvale til spurt på ti minutter. Har du svært ved at omstille dig, så prøv med et minut om dagen, og stil eventuelt dit vækkeur i en afstand, så du skal ud af sengen for at slukke det. Og find et alternativ til din telefon, så du ikke ender med at ligge og tjekke telefon som det første og sidste på din dag. 

LÆS OGSÅ: 24 stadier, alle gennemgår, når de tror, de bare lige skal have en enkelt drink


2 Få styr på morgenmaden
Hvis din morgenmad skal været et højdepunkt, du ser frem til, og gider sætte tid af til, skal den være lækker, men samtidig skal al tiden ikke bruges på at tilberede den, men derimod at nyde den. Brug derfor et par minutter aftenen inden på at smække en næsten dessertlækker servering sammen. Hurra for køleskabsgrød! Find opskriften her. Eller prøv en variant med sunde chiafrø.



3 Gør outfits klar
En uventet tidsrøver i den hellige morgenstund er tøjkriser. De opstår altid ubelejligt, og når du kun lige har tid til at hale ét sæt tøj ud af klædeskabet, så gør dig selv den tjeneste at tænke i outfits dagen før. Gør et til to fulde looks klar, så skjorten er strøget og strikken fnugfri. Så er det bare at række ud efter dét look, du føler for, når dine øjne er så store som Pinocchio-kugler, med en vished om, at du ikke ligner en cirkusklovn.



4 Få styr på manken
Hører du til flokken af langhårede damer, der bruger den største del af morgenkrudtet på at tæmme manken med hårtørrer og glattejern, heat-protection og frustration, så overvej om dette trin på vejen til at ligne et præsentabelt menneske burde ligge på et andet tidspunkt af dagen? Vasker du håret om aftenen, har du tid til at lade det lufttørre. Det vil takke dig! Og du undgår det flyvske nyvaskede hår, adskillige produkter lover at hjælpe dig af med. Her er en billigere løsning. Brug evt. leave-in-behandling til din spidser om aftenen. 

LÆS OGSÅ: 9 ting, der endelig går op for dig, når du er i slutningen af dine 20'ere

5 Brug tid på frokosten
Er du i en situation, hvor du selv laver madpakke, så kan du også her få et oplagt forspring. Det kan være rester fra dagen før, du får doseret i plastikbokse, eller de ingredienser i en salat, der kan holde sig friske sammen, du blander. Det giver i sidste ende en mindre presset morgen og en mere inspirerende madpakke. Ikke raketvidenskab, men noget der kræver lidt planlægning.

LÆS OGSÅ: Opskrift på to gode madpakkefavoritter: minitærte og chokorug


6 Skab et blankt kanvas 
Ryd dagen op, og vend en blank side i bogen. Et ryddeligt hjem giver overskud på den mentale konto, og det er lettere at se fremad, når gårsdagens opvask ikke står og venter, og tøjet hober sig op i bunker udenfor skabet. 



7 Skriv en to-do-liste
Allerede aftenen før, kan det være en stor bonus at lave en prioriteret, realistisk plan for, hvad morgendagens skal bruges på. Det betyder, at du ikke behøver at bruge energi på at have det mentale overblik, og det et lettere at lade tankerne fare, når skal sove, fordi du ved, hvad der skal ske i morgen. 


8 pak tasken
Uanset om du er studerende eller har et job, er det en god idé at have alting, du skal bruge næste dag, pakket og klart. Det kan være bestemte bøger, du skal bruge eller træningstøjet, du skal hoppe i efter arbejde. Når der er styr på det allerede dagen inden, er det én ting mindre at overskue, når du mest af alt er på amøbestadiet først på morgenen. Så er risikoen for at du glemmer træningsbuks eller kemibog dét mindre.


9 Hav kaffen klar
Hiv lidt af weekenden med ind i din hverdag, og bliv vækket af duften af friskbrygget kaffe. Aktivér eksempelvis en kæreste eller roomie. At blive vækket af en kaffemaskine, der brygger, er der få ting her i livet, der kan slå. Idéelt anskaffer du dig dette aggregat.


LÆS OGSÅ: Her er træningsformen, der giver dig de lange, slanke muskler, alle kvinder sukker efter

LÆS OGSÅ: 7 tegn på, at dit forhold for alvor er på vej ned ad bakke

LÆS OGSÅ: "En familie er som nytårsaften, siger min mor, den bliver aldrig helt, som man havde håbet"