Cecilie Hother: „Det er den største oplevelse, jeg nogensinde har haft"
SPONSORERET indhold

Cecilie Hother: „Det er den største oplevelse, jeg nogensinde har haft"

Mød den 36-årige tv-vært, der igen er tilbage på sikker grund, efter hun i sidste uge besteg én af Europas højeste bjergtoppe til fordel for Børneulykkesfonden. Læs, hvordan turen gik, og hvad hun har fået ud af oplevelsen.

Af:: Mette Kyvsgaard Foto: Cecilie Hother
10. sep. 2015 | Sundhed | Fit living

I et tidligere interview med Cecilie kan du læse om hendes rejse for at komme i form, hendes forventninger til turen, og hvad hun frygtede allermest på turen op ad bjerget:
"Jeg er skide nervøs for, om jeg kan klare det..."    

Levede turen op til dine forventninger?
– Vi fik desværre ikke chancen for at bestige Mont Blanc. Temperaturerne på bjerget var simpelthen for høje, hvilket øgede chancen for sne- og stenskred. Ekspeditionen blev i stedet ændret til Mont Blanc du Tacul, der er 4248 meter mod Mont Blancs 4810 meter over havets overflade. Det var selvfølgelig en skuffelse, men det ville jo være helt tosset at gå på kompromis med sikkerheden – særligt når vi samler ind til Børneulykkesfondens arbejde med sikkerhed.

Hvordan forløb turen?
– Inden vi fik muligheden for at bestige Mont Blanc du Tacul havde vi tre dage med tekniktræning, hvor vi blandt andet skulle lære at gå med pigsko og isøkse. Det havde jeg en fest med. Hver eneste muskel i kroppen, min balanceevne og motoriske sans blev virkelig sat på en prøve. Det var simpelthen så sjovt. Men det var meget mere krævende at gå i højderne, end jeg havde forestillet mig.

SE OGSÅ: Tag med på surf- & yogaeventyr i Portugal

Den lange vandretur op ad Mont Blanc du Tacul var absolut en udfordring, men vi nåede heldigvis toppen efter 4 timer. Det var en anderledes følelse jeg havde i kroppen, da vi kom i mål. Det kan ikke sammenlignes med at løbe over målstregen efter et maraton. Vi jublede og var helt oppe at køre. Det var helt vildt at se helikoptere flyve nedenunder os. Men så havde vi jo lige 3,5 time ned af bjerget igen, inden vi for alvor kunne fejre at målet var nået.



Stødte I på nogle forhindringer undervejs?
– Turen startede med at vi mistede vores bagage og i stedet måtte leje vandresko, regnen silede ned og min kæreste fik en fibersprængning, så alt, der kunne gå galt, gik helt. Men når det så er sagt, så var det den største helhedsoplevelse, jeg nogensinde har haft.

SE OGSÅ: Rikke Hørlykke: 6 øvelser til stærke arme, stramme balder & flad mave

Hvad har oplevelsen givet dig?
– Jeg blev klar over, at det ikke kun handler om at være fysisk stærk, men i høj grad også om at have viljestyrke og en god balance. Du kan være verdens stærkeste, men hvis ikke du har styr på balancen, så ender det galt. Derudover bliver du virkelig udfordret mentalt, for der er ikke plads til at tænke på andet end lige netop, hvor du skal træde. Jeg var meget til stede lige der, og koncentrerede mig kun om det. Jeg tænkte hele tiden, at hvis jeg trådte forkert, ville min kæreste også ryge med i faldet, for vi var jo bundet til samme line.

Inden vi tog afsted var jeg meget bange for, om min fysik kunne klare det. Jeg vidste at nogle folk på teamet var stærkere end mig, men de havde svært ved at få ilt nok, da vi nåede højderne. Jeg havde det rigtig rigtig godt, var stakåndet og kunne snakke. Det er det, der er det sjove, for næste gang jeg skal bestige et bjerg, kan jeg måske ikke være så heldig.

SE OGSÅ: 23 skønne kvinder om at være sund og nyde livet

SE OGSÅ: fit tester: Havsvømning - sund træning udner åben himmel 

SE OGSÅ: 6 miniferier for sjælen