Emily Salomon: „Motion er mit frirum..."
SPONSORERET indhold

Emily Salomon: „Motion er mit frirum..."

… hvor jeg giver mit hoved en pause”. Den 30-årige blogger og forfatter har den bedste løbemakker – nemlig sin hund, der altid er frisk på en tur.

Af:: Susanne Knutzen Foto: Martin A.
01. okt. 2015 | Sundhed | Fit living

Hvad betyder sundhed for dig?
– For mig er det vigtigt, når det gælder den fysiske sundhed, at man ikke lader sig styre af ydre idealer, men derimod er godt tilpas i sin skal. Sundhed handler også om at have det rart oppe i hovedet, at sove godt og give plads til nydelse, hvad enten det gælder mad, sex, grin og sjove aftener.

Hvilken form for motion dyrker du?
– Jeg elsker at løbe, for det er sjovt og dejligt. Jeg løber mellem 20-50 km om ugen og gør det sammen med min hund – hun er altid glad og vil gerne med ud uanset vejret. Jeg arbejder mange timer foran computerskærmen, og det er derfor skønt at komme ud i naturen og få frisk luft.

Hvad giver det dig at dyrke motion?
– Jeg løber ikke med musik eller andet i ørerne, så motion er mit frirum, hvor jeg lader hovedet få en pause og bare oplever ro.

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?
– Min hund er min store motivator. Det er en Border Collie – en ren sportsmodel. Hun skal jo luftes, og så kan vi lige så godt løbe i stedet for at gå.

SE OGSÅ: Derfor er løb så sundt for kvinder

Er der en motionsform eller sundhedstendens, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
– Der er højt til loftet i min verden, og hvis man finder noget, der fungerer, skal man gøre det. Men jeg bryder mig ikke meget om palæo og LCHF. Jeg har ikke noget imod dem rent sundhedsmæssigt, men derimod de økonomiske og miljømæssige konsekvenser. For mig virker det voldsomt at spise kød med kød på, når vi ved, hvor meget produktionen af kød belaster miljøet.

Hvordan slapper du allerbedst af?
– Ved at læse bøger og gå ture, jeg bliver rastløs af at se tv. Jeg elsker også ferier og at være væk hjemmefra, hvor jeg kan koble fra. Jeg arbejder hjemmefra, og grænserne for arbejdstid kan være lidt flydende, derfor er det nemmere at tage væk, når jeg virkelig skal slappe af.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
– Lad være med at være for hård ved dig selv. Mange kvinder slår sig i hovedet, fordi de ikke er tilfredse med deres krop eller udseende. Vi skal hellere lære at være lidt søde ved os selv. Hold også op med at køre med på skyldregnskabet i forhold til mad. Det er blevet en dum vane at måle tingene op mod hinanden, såsom at hvis du spiser den kage, SKAL du også løbe en tur. Du vil ende med ikke at nyde nogen af delene.

SE OGSÅ: 23 kvinder om at være sund og nyde livet 

Hvor elsker du at rejse hen?
– Paris og Berlin. Jeg har været der så mange gange, at jeg føler mig hjemme. Begge steder kan jeg tage den helt med ro, besøge gode steder at spise og se spændende udstillinger på museerne. Jeg elsker storbyferie og at sidde på en fortovscafé, drikke kaffe eller aperol og snakke i timevis med gode venner eller kigge på de mennesker, som går forbi. Det gør jeg desværre sjældent herhjemme. 

Hvilket skønhedsprodukt vender du altid tilbage til?
– Rudolph Care Facial Scrub Mask er et supergodt to i et-produkt, da det er en god skubbecreme og en fugtgivende maske – det kan jeg lide.

Hvad får dig til at føle dig glad?
– Jeg er meget nem at begejstre, men helt generelt min hund, min kæreste, at spise god mad, frisk luft og at stoppe op og lægge mærke til de fine ting, jeg møder på min vej, som en kat i en solplet eller en smuk lilla dør. Det er en selvforstærkende øvelse, for jo bedre jeg bliver til at se de rare ting, jo flere ser jeg.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
– Jeg er smukkest i sensommeren – lige omkring august/september, hvor håret er bleget, huden er lidt brunere, jeg har fået slappet af i ferien og ser lidt surferagtig ud.

Hvad går du aldrig på kompromis med?
– Kvalitet på mad, og især alt hvad der kommer fra dyr. De skal helst have været udenfor, set himlen og haft det godt, ellers vil jeg hellere undvære.

Tænker du over, hvad du spiser?
– Jeg spiser ret sundt og fornuftigt, men tænker ikke over fedt eller kalorier. Det vigtigste er, at det er ordentlige råvarer, og at jeg har lavet det meste selv. Jeg er ekstra glad for frugt og grønsager, og det gør det ikke så svært at leve sundt. En gang imellem tager jeg en dag med juice. Det er hverken for at tabe mig eller detoxe, men jeg har en bog af Louisa Lorang, der hedder Juice & Co., hvor hun har opskriften på en juicedag. På sådan en dag drikker jeg omkring seks friskpressede juicer, og det er med til at nulstille kroppen og få mavesækken til at trække sig sammen.

SE OGSÅ: fit tester juicekur: Kan du drikke dig sund?

Hvad elsker du at spise?
– Bær og granatæbler, chokolade, kikærter og stegt flæsk med persillesovs.

Har du en dårlig vane, du gerne vil ændre?
– Jeg skal have noget sødt efter hvert måltid. Tit er det bare et stykke chokolade, men det kan godt være lidt irriterende. Især hvis jeg er ude og spise et sted, hvor der ikke er dessert.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
– Jeg burde bruge den på at sove. Jeg er en skurk til at stjæle tid, når det kommer til min søvn, og jeg kunne godt tænke mig at sove syv til otte timer om natten i stedet for seks til syv, som det oftest ender med.

Hvad har været dit livs største udfordring?
– Jeg står i den lige nu. Jeg synes, at det er svært at få arbejdsliv og privatliv til at gå op. Jeg er utrolig glad for det, jeg laver, men arbejdstiden er flydende. Det er blevet praksis, at man godt lige kan arbejde et par timer om aftenen eller i weekenden, og det kan være svært at sige fra overfor dem, der hiver i en. Det er en dum glidebane, for samtidig ønsker jeg heller ikke at brænde ud.

SE OGSÅ: Mathilde Norholt: "Er der kage i nærheden, kan jeg ikke holde fingrene fra det"

Hvad er din største sportspræstation?
– Jeg var vildt glad første gang, jeg løb 20 km, og hvor jeg følte, at jeg kunne blive ved. Der er også mange gode minder fra utallige stævner med min hest, Silver – men de ligger mange år tilbage.

Har du en favoritkogebog?
– Jeg kan lide begge bøger af Green Kitchen Stories, „Green Kitchen Stories” og „Green Kitchen Rejser” – deres vegetarretter hænger ikke helt sammen med stegt flæsk, men de er superlækre. Derudover vender jeg også ofte tilbage til Yotam Ottolenghis to kogebøger, „Plenty” og „Jerusalem”.

Har du en sportsgadget, du ikke kan undvære?
– Jeg har en avanceret skridttæller fra Withings. Den måler mine skridt over tid, og hvor langt og hurtigt jeg løber. Den er ret smart, for jeg kan tilføje andre brugere over appen. Lige nu har jeg en konkurrence kørende med nogle venner om, hvor mange skridt vi kan gå på en uge – det er ret sjovt og motiverende.

Lige nu læser jeg …
– „Alt må vige for natten” af Delphine de Vigan. En fransk roman om at vokse op i 70’erne med en alkoholiseret mor.

Lige nu lytter jeg til …
– Allerhelst Leonard Cohen, Lana Del Rey, Teitur, Lou Reid og Jeff Buckley.

I mit køleskab er der altid …
– Hummus, smør, mange grønsager og bær, grød, nøddesmør, æg og en pilsner eller to.

I mit køkken finder man aldrig…
– Kødpålæg og lightprodukter.

SE OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du løber?

SE OGSÅ: Annette Heick: "Kærligheden og ulykken ændrede alt"

SE OGSÅ: 20 fantastiske fordele ved at sove