Lisbeth Østergaard: Få opskriften på en slank & stærk krop
SPONSORERET indhold

Lisbeth Østergaard: Få opskriften på en slank & stærk krop

Mangler du at tabe de sidste kilo, og ønsker du at booste din form og få tonet kroppen? Så læs med her og få Lisbeth Østergaards opskrift på en stærk og slank krop.

Af:: Mette Kyvsgaard Foto: Klaus Rudbæk
08. dec. 2015 | Sundhed | Fit living

For 8 måneder siden fødte Lisbeth Østergaard sønnen, Viggo, men det satte sine spor på hendes krop: 
– Efter min graviditet var der kommet et ekstra lag Lisbeth fra top til tå, og jeg havde brug for det velkendte skub til at komme i gang, siger Lisbeth Østergaard.
Derfor tog hun imod tilbuddet fra fitness.dk, der lovede, at hun kunne nå målet på 100 dage, og i den forbindelse blev hun hooket op med personlig træner, Charlotte Lykke:
– Lisbeth ville gerne være stærk, og jeg ville vise, at kvinder også kan løfte tungt, og at pull-ups ikke kun er for mænd, siger Charlotte Lykke. 

SE OGSÅ: Lisbeth Østergaard: 5 favoritøvelser til en stærk & slank krop

Sammen satte Charlotte Lykke og Lisbeth Østergaard et mål om, at hun efter de 100 dage skulle være i stand til at lave én pull-up (kropshævning):
– For mig er det vigtigste ikke, hvad der står på vægten, men jeg ville føle mig sund og stærk efter de 100 dage, siger Lisbeth Østergaard. 
Derfor sammensatte Charlotte Lykke et træningsprogram med fokus på tung vægttræning såsom bænkpres, dødløft osv, der involverer mange muskelgrupper. Denne træningsform blev kombineret med HIIT-træning som fx løb og cykling, der giver en bedre kondition og sætter forbrændingen i vejret.
– Ønsker man at forme sin krop, er tung vægttræning vejen frem. Træner man med for lette vægte kan man lige så godt blive hjemme. Og hvorfor ikke gøre det ordentligt, når man nu endelig har fået slæbt sin mås op i fitnesscenteret, tilføjer Charlotte Lykke.

Motivationen er i top
For at få det bedste resultat skulle Lisbeth Østergaard træne mellem 2-4 gange om ugen – både alene og med hjælp fra Charlotte Lykke. Det var vigtigt for Lisbeth Østergaard at finde en træningsform, som hun synes var sjov og motiverende:
– Jeg blev virkelig bidt af at løfte tungt. De klassiske løft som squat, dødsløft og bænkpres er skide sjove. Det fungerer bedre for mig end fx løb, da det er hårdt på en anden måde, og der sker ikke så meget, siger Lisbeth Østergaard.

Udover træningen har Charlotte Lykke haft fokus på at gøre Lisbeth Østergaard til sin egen kostekspert, der selv var i stand til at styre kosten ved at bruge sin sunde fornuft. Charlotte Lykke tror nemlig ikke på kostplaner, men istedet kostvejleder hun sine kunder, og giver dem redskaberne til at navigere rundt i kostjunglen: 
– Alle kvinder ved, hvor surt det er at følge en striks kostplan, hvor det alligevel ender med at man kører død i det. Jeg har i stedet motiveret Lisbeth til at tænke over, om hun har brug for alt det, hun øser op på tallerknen. I min verden er der ikke noget, der hedder "usundt" eller "sundt", “at falde i” eller “at have dårlig samvittighed.” Og på trods af det, er hendes fedtprocent faldet lige så meget, som hvis hun havde fulgt en kostplan, siger Charlotte Lykke.
 

SE OGSÅ: Styrketræning slanker både i kilo & omfang

Plads til en balanceret kost
Lisbeth Østergaard var glad for Charlotte Lykkes beslutning om at køre forløbet uden kostplan, da der samtidig var plads til de usunde ting: 
– Lige så snart man får stukket en kostplan i hånden, føles det som en kur, hvor der er utallige ting, du skal spise og endnu flere ting, du ikke må spise. Og oftest er det jo dem, vi har lyst til. Jeg har derfor spist både kage, sovs og kartofler, når jeg besøgte familien i Jylland, forskellen er blot, at jeg har spist mindre af det hele, siger Lisbeth Østergaard. 

Det har dog ikke altid været helt let at begrænse indtaget af de sjove sager: 
– Jeg har da også haft svært ved at begrænse mig. I går skulle jeg bare smage én enkelt Johan Bülow lakrids, men endte med at spise hele bøtten. Jeg er jo ikke mere frelst end alle andre, tilføjer Lisbeth Østergaard. 

Hvordan har du fundet motivationen de dage, hvor du virkelig ikke orkede? 
– Det har været en kæmpe motivationsfaktor, at jeg havde et mål, og Charlotte var virkelig god til at motivere mig. Det er altid nemmere at komme af sted, når man har én at træne med. Derudover har det været et frirum fra babyen, da jeg til træningen kunne koble helt af og kun fokusere på at nå mit mål, siger Lisbeth Østergaard. 

Nåede du dit mål? 
– Jeg er meget tilfreds med resultatet, og jeg kan virkelig se og ikke mindst mærke en kæmpe forskel. Jeg nåede mit mål med at lave én pull-up, og det er bestemt ikke så nemt for kvinder, som det er for mænd. Det er pokkers svært, så det er en stor sejr for mig, siger Lisbeth Østergaard.  

Som et ekstra plus på kontoen vejer Lisbeth Østergaard mindre nu, end før hun blev gravid. Derfor kommer hun heller ikke til at gå amok i usunde ting, blot fordi målet er nået:
– Mit resultat er en stor motivationsfaktor for at fortsætte den sunde livsstil, og jeg håber virkelig, at jeg kan holde træningen ved lige. Jeg kommer til at savne, at der ikke er én til at holde øje med mig, og lige give mig et ekstra spark bagi, siger Lisbeth Østergaard. 

SE OGSÅ: 10 ting, du skal vide om HIIT

CHARLOTTES BEDSTE SLANKETIPS
1. Adskil sult i hovedet fra sult i maven.
Tænk over, om du egentlig er sulten eller om der er en anden årsag til at du spiser. Fx. kedsomhed, stress, tristhed eller for hyggens skyld.
2. Tænk over mængden af mad på tallerknen. I min verden feder mad ikke, men det gør mængder. Både for mange muffins, men også for mange kyllingefileter.
3. Spis ikke for at blive mæt, men spis for ikke at være sulten mere. Folk har i dag en idé om at maven skal være HELT fyldt, før de rejser sig fra bordet, og det feder.
4. Spis efter en fornuftig energifordeling. Din krop har brug for både kulhydrat, protein og fedt.
5. Lev livet og nyd et glas rødvin eller spis en is i ny og næ. Spiser du med måde, sker der intet ved det.

CHARLOTTES 4 BEDSTE TIPS TL AT BEVARE MOTIVATIONEN
1. Find en træningsform, som du synes er sjov, og som du brænder for. Udseendet af din krop er blot en sidegevinst ved træningen.
2. Sæt realistiske mål. Chancen for at nå dit mål og bevare motivationen er langt større, når du er konkret og realistisk overfor dig selv. Afstem forventninger med dig selv og find ud af, hvad du gerne vil opnå med træningen, og gå efter dem.
3. Find en personlig træner, der kan hjælpe dig med at nå dine mål og find ud af, hvad du gerne vil have hjælp til. Vær kritisk og stil krav, når du vælger en træner.

SE OGSÅ: Overvejer du ar droppe træningen? Her er 13 gode grunde til at fortsætte 

SE OGSÅ: Sådan kom jeg i gang: 5 kvinder om deres favoritmotion 

SE OGSÅ: Lotte Arndal: Sådan træner du din krop 10 år yngre