Redaktionen på bootcamp: Fra kropskonkurs til fit og glad
SPONSORERET indhold

"Jeg kan se konturerne af en muskel, og min mave er så flad, som da jeg var 17"

Fire uger med komplet kostændring og intensiv personlig træning gav digitaljournalist Mi Skjold Brix svar på, at, ja, det kan betale sig at få lavet et personligt kost- og træningsprogram.

Foto: Alamy
03. jun. 2015 | Sundhed | Eurowoman

 Redaktionen har testet fem træningsforløb, der kan sparke motivationen og den gode form i gang.

Forløbet
Det er langtfra et greb i lommen at alliere sig med en personlig træner og kostvejleder, og jeg har altid gerne villet finde ud af, om det er pengene værd. Udgangspunktet var en sukkerglad, semistresset journalist med et inaktivt fitnesskort i pungen og en skadesramt jernhest i skuret. Da jeg første gang møder Lotte Arndal, indehaver af Arndal Spa og Fitness og forfatter til bogen Styrketræning for kvinder, har jeg gået med en måler på armen i en uge. Den afslører alt, hvad jeg har foretaget mig (eller ikke har) en uge i december. Tallene fra måleren bliver printet under vores første møde, og der står det. Sort på hvidt. Jeg er gået kropskonkurs med Lottes retorik. En dag (søndag) præsterer jeg at være næsten inaktiv. Tallene viser, at jeg skal tabe 5,6 kg fedt og danne 2,9 kg muskler for at nå et sundt niveau og ryste titlen som tyndfed af mig.

Det skal jeg gøre ved at spise tre gange om dagen – og kun tre gange. Slut med snacks og mellemmåltider, som kan ende med at tælle en betragtelig del kalorier. To af dagens måltider skal bestå af en tredjedel protein og to tredjedele grøntsager. Tredje servering af en fjerdedel protein, en fjerdedel kulhydrater og en halvdel grønt. Jeg må daglig få maks. syv mandler, en halv avocado og to stykker frugt. Jeg skal (heldigvis) ikke tælle kalorier, men derimod sende billeder af alt, hvad jeg indtager, til Lotte, som giver feedback på sammensætning og dosering, hvilket allerede motiverer mig mere end nogen kur. Det er fedt at få beskeder som "Smukt", "Du er så god!" og "Det vil jeg også have :D", og det bliver hurtigt en sport for mig. Jeg skal desuden drikke mindst to liter vand daglig mellem måltiderne og holde mig fra latte og cola, men dog gerne drikke kaffe, når jeg har lyst – ikke fordi jeg trænger.

Anden del af planen er Kenneth, min personlige træner.Vi mødes tre gange om ugen. Træningen, der efter mit ønske især fokuserer på lår og bagdel, består af et program af styrkeøvelser med brug af elastikker, kettlebells og kun få maskiner, afbrudt af intervaller af to minutters løb, der skal sikre en høj forbrænding. Løbebåndet er sat med 5 % stigning, og da jeg første gang okser der med en følelse af at skulle gennemføre et maraton op ad Kilimanjaro, går det op for mig, at jeg aldrig har presset mig selv til det yderste fysisk. Det er både grænseoverskridende og hårdt. Første uge gør hele min underkrop ondt, og jeg føler mig delvis forrådt af alle de lækre træningsbilleder, jeg bliver bombarderet med på Instagram. Virkeligheden med personlig træner er anderledes uglamourøs og brutal. Men efter en uge begynder der at ske noget. Bukserne sidder løsere, og smerterne fortager sig. Efter to uger bliver jeg målt for anden gang, og fremskridtet viser sig også i tallene på vægten. Jeg har tabt lidt over 2 kg fedt og taget omtrent 1 kg muskler på. Jeg er stolt.

Efter to uger begynder jeg at slække lejlighedsvist på de strikse kostråd og stræbe efter den 80/20-model, Lotte Arndal råder sine medlemmer til at gå efter. Hun tror ikke på forbud, og de sidste to uger bliver en balance mellem sundhed og socialliv.

Resultatet
Det har absolut ikke været en hverken lydløs eller antiperspirant dans på roser. Men det har været kampen værd. Da vi slutter, mangler jeg kun at tage 700 gram muskler på og tabe under 2 kg fedt. Mine lår er faste for første gang i mit liv, jeg kan se konturerne af en muskel, min mave er så flad, som da jeg var 17, og min vejrtrækning er blevet bedre og mere rolig med hjælp fra en times åndedrætscoaching. For sådan en som mig, der er mest i hovedet og nemt glemmer kroppen, har det været en sindssyg oplevelse, der rækker uendelig langt ud over en momentan jagt på drømmekroppen. Og selv om jeg ikke kan prale af runner's high, er jeg mere motiveret til at få trænet og spise sundere, end jeg nogensinde har været, fordi det gør andre aspekter af hverdagen lettere og sjovere. Det er smerte, sved og dollars værd!

HVOR
Arndal, St. Kongensgade 21, 1264 Kbh. K, Arndalspa.dk

HVAD
Et fire ugers Body Booster-forløb med individuelt og skræddersyet kost- og livsstilsforløb med målinger før, under og efter + tilkøb af personlig træner tre gange ugentlig.

PRIS
Body Booster-forløb: 5.999 kr.
Tilkøb af personlig træner på niveau 3: 4.800 kr.
I alt: 10.799 kr.


LÆS OGSÅ: Plus sved, minus sukker

LÆS OGSÅ: Personlig træner med variation

LÆS OGSÅ: Syv dages miks