5 fordele ved at gå
SPONSORERET indhold

5 overraskende fordele: Så sundt er det for dig at gå en tur

Livet synes næsten altid lidt bedre efter en gåtur. Men hvor godt er gang for dit helbred ifølge forskningen? Her får du fem forrygende fordele.

Af:: Kicki Thomsen Foto: Getty Images
04. jan. 2016 | Sundhed | Fit living

Af Christina Bølling

1. Gang "hæmmer" de gener, der øger vægten. Forskere fra Harvard har kigget på 32 forskellige gener, der fører til overvægt, for at finde ud af, hvor stor en rolle de spiller for vægten. Og de opdagede, at genernes betydning blev halveret hos dem, der gik rask til en time om dagen.

LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når du går ude i kulden

2. Gang kan dæmpe din sukkertrang. Bare 15 minutters gåtur kan tage toppen af din trang til chokolade og reducere mængden, du ellers ville spise, når du er i stresset situation, viser studier fra University of Exeter.

3. Gang nedsætter risikoen for brystkræft. Et studie har vist, at kvinder, der gik syv eller ­flere timer om ugen, havde 14 procent lavere risiko for at få brystkræft sammenlignet med dem, der gik tre timer eller mindre om ugen.

4. Gang beskytter dine led og reducerer ­ gigtrelaterede smerter.

5. Gang har en positiv effekt på dit immunforsvar. I et studie så man, at de, som gik ­minimum 20 minutter om dagen mindst fem ­gange om ugen, havde 43 procent færre sygedage sammenlignet med dem, der gik en gang om ugen eller mindre. Og hvis "de gående" blev syge, var deres symptomer mildere og de var sygere i kortere tid.

Kilde: Harvard Medical School


LÆS OGSÅ: Fem øvelser, der strammer op efter juleferien

LÆS OGSÅ: 3 dage på juicekur

LÆS OGSÅ: Jeg har 15 minutter, hvad skal jeg træne?