Hold vægten i ferien
SPONSORERET indhold

Hold vægten i ferien

Vi giver dig tre tips til, hvordan du holder vægten på ferien.

Af:: Michelle Kristensen
02. aug. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Du kommer hjem fra ferie, er glad, fyldt med gode minder, og klar til at hoppe i arbejdsbukserne... som du pludselig ikke kan knappe. Ferien har budt på lidt for meget rosé, chips og gode middage og lidt for lidt træning og bevægelse. Resultatet er en øget omkreds om maven og rumpetten, og med ét bliver du helt træt indeni, da du ved, der venter flere uger forude med sund og restriktiv kost og træning. Men så er det godt, du ikke er taget på ferie endnu, og dermed kan nå at gøre alt for at undgå det scenarie – men stadig føle du er på ferie og ikke slankekur. Her får du tre tips til at holde vægten på ferien.

Stå op før alle andre og træn
Man ved aldrig, hvad dagen byder på, når man har ferie. Der kan opstå spontane udflugter, være enormt varmt sidst på eftermiddagen eller gå familieleg i den, som man ikke har lyst til at gå glip af. Derfor er det en god ide at stå tidligere op end resten af familien og få træningen i hus. Det ­magiske ved at træne om morgenen er, at morgenmaden smager helt fantastisk, når du kommer tilbage fra træningen. Tag en 40 minutters løbetur eller en 30 minutters svømmetur efterfulgt af 15 minutters styrketræning hver anden dag på ferien, og sørg derudover for at gå tur dagligt.

Drik nok vand
Man kan godt glemme at drikke nok, når det er varmt. Hvis du ikke får nok at drikke, bliver kroppen dehydreret og reagerer ved at sætte din forbrænding ned og fortælle dig, at du er sulten. Og når vi får besked fra hjernen om, at vi er sultne, så spiser vi, før vi drikker. Husk, at du både får væske fra kildevand (som er det bedste at drikke), men faktisk også fra danskvand, te og kaffe. Ikke at du skal begynde at hælde kaffe ned, men du optager altså noget af den væske. Danskvand giver faktisk en følelse af mæthed, har studier vist.

Spis mindre portioner
Brug din sunde fornuft, når du spiser dine hovedmåltider, og især når du indtager vin, kage og is. Spis af mindre tallerkener, drik af mindre glas, og tag kun et halvt stykke kage, og spring brødkurven over, når I er ude at spise. Så skal det hele nok gå.

Piiist... Hvis du allerede har været på ferie og er kommet hjem til for små arbejdsbukser, så op med humøret. I næste uge får du fif til, hvordan du kommer af med feriekiloene uden at skulle spise kogt broccoli morgen, middag og aften.

LÆS OGSÅ: 5 gode fedtkilder

LÆS OGSÅ: Det sker der, når du sluger et tyggegummi

LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Sådan får du drukket mere vand